logo

Те си направиха къща буквално от нищо, а резултатът е направо зашеметяващ! (СНИМКИ)

Те си направиха къща буквално от нищо, а резултатът е направо зашеметяващ! (СНИМКИ)

Да заспиваш под звездите и да се събуждаш дълбоко в гората, край някое езеро - звучи прекрасно, нали? Какво ще кажете, ако разберете, че всичко това е възможно да ви се случи. Единственото, което ви трябва, е дом на колела!

В такова жилище може да пътувате с години и да се чувствате в пълен комфорт!

Къщата на колела може да бъде отлична алтернатива на вилата, а защо не и временен пристан. А ако се постараете повече, може да сътворите истинска приказка. 

Млада двойка ентусиасти от американския  щат Юта решиха да превърнат мечтата на живота си в реалност. Да си построиш дом - това е лесно. А това, което създадоха с ръцете си, смело може да претендира за най-сладкото жилище в целия свят!

Собствениците признават, че първоначално планирали да използват фургон, който да дават под наем на всички, които искат да пътуват комфортно.  

Само за няколко сезона двамата успели да избият вложените за покупката на фургона пари - цели 25 000 долара, т.е. може да се каже, че къщата им е излязла направо без пари.

Най-голямо внимание са отделили на конструкцията на мобилното си жилище. Благодарение на това са успели на 18 кв. метра да разположат всичко необходимо за комфортен живот както в града, така и сред природата. 

Най-трудната част била свързана с правилното разпределение на зоните. За щастие, бащата на Сара бил инженер и с радост се съгласил да помогне. Така за 3 месеца те успели да направят от нищо комфортно и изчислено до най-малкия детайл жилище. 

"Искахме нещо наистина чисто и свежо, почти плажно. Във възторг сме, че заложихме на свежия интериор  с ярки акценти на детайлите", споделя щастливата Сара. 

Благодарение на светлите тонове това гнезденце изглежда много просторно и не те кара да си мислиш, че всъщност площта му е много нищожна. 

Истинският връх на този шедьовър на инженерната мисъл е стъкленият покрив. Само си представете колко прекрасно би било да заспите някъде в гората, наблюдавайки звездното небе... 

В малката къщичка на колела има електричество, водопровод и вътрешна баня и тоалетна. С една дума - мечта!

Отвън изглежда като къщичка за кукли и през ум не може да ви мине колко уютна и функционална е отвътре. Със сигурност много хора, които живеят в апартаменти, не се чувстват толкова добре, както тези двама авантюристи от Юта. 

Дом на колела - това ви е нужно, ако обожавате да пътувате, но не сте готови да се разделите с домашния уют. Ако наистина пътят е това, което ви прави щастливи, за вас тази история трябва да се превърне във вдъхновение и голяма доза мотивация. Определено няма да ви е лесно. Все пак строителството и ремонтът никога не са били лесна работа, но резултатът определено си струва!/jenata.blitz.bg

 

 

 

Коментирай

Офф

Офф 05.06.2018 15:29

От десетки години има каравани и кемпери и защо поредната хрумка-каравана /защото е точно това -КАРАВАНА!/ да е най-хубавата "малка къщичка на колела в света"?!? Имало, моля Ви се, електричество, водопровод и канализация?!? Айде, де, има, ама ако има къде да ги включиш, в гората нищо си нямат!

Аман

Аман 05.06.2018 15:31

от андрешковци, които си мислят, че са горната кора на гумното, демек най-умни и най-тарикати, ами не са, който е ползвал кемпер и е акал в миниатюрна химическа тоалетна, знае за какво говоря :)

tha_Movieman777

tha_Movieman777 07.06.2018 8:18

ИМАТ ПАРИ КЪСМЕТ И ВРЕМЕ И МЛАДОСТ