logo

Ужас: Тези 3 цвята загрозяват дома ни!

Ужас: Тези 3 цвята загрозяват дома ни!

Забравете за тях – отсече американският интериорен дизайнер Лорън Крейс

Всички искаме домът ни да изглежда стилен, да е красив и да ни радва, но и да впечатлява гостите, които прекрачват прага му. В стремежа си да ремонтираме и обзаведем дома ни влагаме куп усилия.

Разбира се всеки аранжира и подрежда имота си така, както на него и семейството му, им харесва. 

Но знаете ли, че волни (или неволно) може да направите така, че да превърнете дома си в отвратително място! Да, точно така!

Или поне на това мнение е американският интериорен дизайнер Лорън Крейс. Той поясни, че до този фатален резултат може да се стигне чрез… цветовете, които преобладават в дома ни.

Няколко популярни интериорни цвята на дома всъщност са грозни от гледна точка на дизайна“, казва американският интериорен дизайнер Лорън Крейс. 

Именно заради това той назова цветовете, които намира за неприятни. По думите му цветовете, които загрозяват домовете ни, са точно три.

Крейс посъветва да избягвате прасковата, един от нюансите на който беше обявен за основен цвят на 2024 г. от Международния изследователски институт Pantone.

„Ако мислите да го използвате във вашия дизайн, вие сте луди“, каза собственикът на дизайнерското бюро.

Крейс има подобни чувства към сивото - според него този цвят прави къщата да изглежда като затвор.

„Опитайте и ще попаднете в дизайнерския затвор - сиви са с причина. Ако не носите оранжева затворническа униформа, не трябва да боядисвате къщата си в този цвят“, пошегува се той.

Накрая той помоли да се въздържат от използването на твърде много розово.

„Проблясък на розово на правилното място е поносим, но тенденцията на розово барбикор е абсолютен кошмар“, заключи той.

Редом с това други интериорните дизайнери пък разкриха кои растения помагат за подобряване на психичното здраве. Експертите препоръчаха отглеждането на стайна лавандула, чиято миризма помага за намаляване на стреса и има положителен ефект върху краткосрочната памет. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай