Хитрите домакини винаги "готвят" белите чорапи в микровълновата, а после всички цъкат с език

Този метод ще ви помогне бързо и без усилия да се отървете от петната и мръсотията по тях

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/xitrite-domakini-vinagi-gotvyat-belite-corapi-v-mikrovlnovata-a-posle-vsicki-ckat-s-ezik Jenata.blitz.bg
Хитрите домакини винаги "готвят" белите чорапи в микровълновата, а после всички цъкат с език

Лятото е времето за бели чорапи! Те обаче имат един огромен недостатък - бързо се захабяват и губят искрящата си белота. 

Достатъчно е да се разходите няколко часа навън и вече са станали за пране. Да не говорим, че понякога тази задача се оказва доста трудна.

Белите чорапи се перат доста трудно, особено ако мръсотията вече е проникнала в тях. Трябва да ги киснете с часове, да ги търкате с ръце, да ги обработвате с белина и т.н.

Оказва се обаче, че има няколко трикчета, с които белите чорапи отново ще са като нови.  

Забравете за лошите миризми в дома си с 4 трика

Най-лесният начин за пране си остава пералнята. За успешен резултат обаче първо трябва да ги накиснете в белина. След 30-40 минути ги изплакнете на ръка, след което ги сложете в пералнята.

И нещо много важно - задължително ги обърнете наобратно. И ги перете със специални топки за пране. Всичко друго е както обикновено -  прах, белина и правилният режим на пране.

Ако от първия път не успеете да постигнете желания резултат, може да накиснете чорапите отново в белина и след това пак да ги изперете.

Само не забравяйте, че агресивните препарати и честото пране могат да накарат този елемент от гардероба да загуби привлекателния си външен вид. 

Ако по някаква причина не харесвате агресивните избелващи продукти, може да се доверите на народните средства. Те винаги ще са ви от помощ.

Сода

Разредете 2 супени лъжици обикновена сода за хляб в един литър вода. Накиснете чорапите в получения разтвор за една нощ, а на сутринта ги изперете както обикновено.

Уникален и бърз трик за обелване на голямо количество картофи без нож

За да засилите ефекта, към содата добавете водороден пероксид в съотношение 1:1. Към получената каша добавете топла вода и накиснете чорапите за една нощ.

Амонячна вода

Разтворете супена лъжица амонячна вода в 5 литра вода. След третиране на най-замърсените зони накиснете чорапите в този разтвор до 6 часа.

Оцет 

Разредете чаена лъжичка обикновен трапезен оцет в литър вода. Чорапите се накисват в този разтвор за един час, след което трябва да се изплакнат и изперат.

Между другото, някои домакини използват лимон вместо оцет. Ефектът е същият.

Трик: Домът ви ще свети с тези 2 прости съставки, всеки ги има вкъщи

Има още един необичаен, интересен и дори екстремен начин за пране на бели чорапи. Този метод ще ви помогне бързо и без усилия да се отървете от петната и мръсотията по тях.

За целта натрийте чорапите със сапун за пране, поставете ги в торбичка, сложете ги в микровълновата печка и я пуснете на максимална мощност за 2 минути.

След процедурата изплакнете чорапите обилно с вода. Ако петната все още се виждат, изперете както обикновено, като добавите белина. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай