logo

За нищо на света не изхвърляйте тези торбички от новите обувки! Те…

За нищо на света не изхвърляйте тези торбички от новите обувки! Те…

Може и да не знаете, но те имат невероятни осем приложения, за които дори и не сте подозирали

Всяка жена (че и мъж) знае, че с покупката на нови обувки в кутията винаги има едни малки торбички. Повечето от нас не знаят защо са там и какво е приложението им.

Истината е, че те са сложени в кутията с обувките, за да „изсмукват“ влагата. Но повечето от нас автоматично ги изхвърлят и повече не се сещат за тях.

Вътре в торбите има прозрачни малки топчици – те са направени от силициев диоксид, който се счита за невероятно средство за сушене. Другото му наименование е силикагел.

В същото време веществото абсорбира всички ненужни миризми, така че когато отворите кутията, можете да усетите само миризмите на новите обувки.

Е, оказа се, че това е много груба грешка. Тези мистериозни и малки торбички могат да бъдат използвани по осем неподозирани начина, които ще улеснят живота на всички ни.

Ето неподозираните ползи от малките пакетчета:

  • Ако поставите няколко такива торбички в шкафа за кърпи може да избегнете прекомерната влага.
  • Ако поставите няколко торбички в интериора на колата можете да забравите за замъглените и изпотени прозорци.
  • Ако случайно изпуснете телефона си във вода или пък го намокрите под дъжда не бързайте да се паникьосате, а използвайте тези торбички. Просто трябва да изсушите телефона, да свалите капака и да извадите батерията и SIM картата, да ги поставите в купа, е която сте изсипали съдържанието на торбичките, и това е – те ще „изсмучат“ влагата.
  • Ако в голяма кутия сложите няколко от тези торбички и редом с това поставите и стари снимки там, то знайте, че така ще съхраните фотосите за още много дълго време.
  • Тези торбички удължават и срока на годност на бръснарските ножчета и редица козметични продукти. Това, което трябва да направите е да сложите тези торбички в козметичната чантичка или шкафа, в който държите въпросните неща.
  • За да удължите срока на годност на захарта и солта (и да не се „вкаменят“) пак заложете на торбичките от кутията за обувки, които просто трябва да сложите в шкафа с кулинарните подправки.
  • Когато пътувате (най-вече до морете) можете да поставите няколко хартиени торби със силикагел в куфара. В края на краищата е известно, че облеклото изсъхва бързо там, а никой не обича те да миришат на влага и мухъл
  • И най-честото им приложение - ако поставите няколко торби в обувките, те ще премахнат излишната влага, а редом с това ще отстранят неприятната миризма. / jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

клозетаджия

клозетаджия 17.05.2020 20:28

При диария направо изсипваш у шепата и гълташ смело,нъли?

Super

Super 18.05.2020 3:08

Супер статия, полезна информация.

Пльокащ

Пльокащ 19.05.2020 8:39

Ееееех дрискотва, люшка люшка гащите