Всяка дама има в кухнята си дъска за рязане. А знаете ли , че е почти задължително да имате поне две. Причината никак не е за подценяване, иначе рискувате да заразите храната си с нежелани бактерии.
Трябва да имате поне две дъски за рязане във вашата кухня: една за месо, риба и дивеч, а другата за храни, които не изискват готвене.
Необходимо е да се предотврати замърсяването, тъй като суровото месо може да съдържа опасни бактерии, които са убити само по време на готвене.
И като говорим за замразено месо и рязането му е хубаво да видите и как може да си направите перфектните на външен вид пържоли.
Има и други трикчета, свързани с рязането, а именно как да не плачем докато се "борим" с лука.
Но да се върнем на дъските за рязане - за да избегнете смесването им, купувайте различни цветни дъски или такива с цветни ръбове.