Задължително използвайте няколко дъски за рязане иначе опасни бактерии ще "налазят" храната ви

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/zadlzhitelno-izpolzvayte-nyakolko-dski-za-ryazane-inache-opasni-bakterii-shche-nalazyat-khranata-vi Jenata.blitz.bg
Задължително използвайте няколко дъски за рязане иначе опасни бактерии ще "налазят" храната ви

Всяка дама има в кухнята си дъска за рязане. А знаете ли , че е почти задължително да имате поне две. Причината никак не е за подценяване, иначе рискувате да заразите храната си с нежелани бактерии.

Трябва да имате поне две дъски за рязане във вашата кухня: една за месо, риба и дивеч, а другата за храни, които не изискват готвене.

Необходимо е да се предотврати замърсяването, тъй като суровото месо може да съдържа опасни бактерии, които са убити само по време на готвене.

И като говорим за замразено месо и рязането му е хубаво да видите и как може да си направите перфектните на външен вид пържоли.

Има и други трикчета, свързани с рязането, а именно как да не плачем докато се "борим" с лука.

Но да се върнем на дъските за рязане - за да избегнете смесването им, купувайте различни цветни дъски или такива с цветни ръбове.

Горещи

Коментирай
3 Коментара
дядо Каракоч
преди 6 години

Купете си дъска за рязане от закалено стъкло.След употреба я измиване с препарат и топла вода,и готово.

Откажи
знаещ
преди 6 години

Нашите баби като са ползвали цял живот една и съща дъска ,защо живяха и живеят до 85-90 години и никакви такива измислени болести нямат?

Откажи
Анонимен
преди 6 години

Ами този свят е полудял!!! За личното си спокойствие, хората правят какви ли не ненормални неща... И вместо да се покаят за безумието си, се и хвалят с него... Но Бог е същият вчера, днес и завинаги!!!

Откажи