logo

Започнах да слагам найлонова торба в пералнята по съвет на баба и се шокирах

Започнах да слагам найлонова торба в пералнята по съвет на баба и се шокирах

Не е за вярване какво се случи, след като реших да й се доверя и да използвам нейна хитринка

Признавам си, на пръв поглед звучи меко казано глупаво - да сложиш найлоново пликче заедно с полите, блузите и дънките в пералнята. Че какъв смисъл може да има в това нещо, естествено се запитах, когато баба ми издаде тази си тайна. 

Перете маратонките и кецовете в пералнята, но знаете ли, че...

Още едно време хората са слагали найлонови торбички в прането, за да ги използват по-дълго време. Именно по тази причина обаче достигнали до неочаквани заключения и изводи. 

Реших да опитам и да послушам съвета на баба си и трябва да ви призная, че направо се шокирах от това, което видяха очите ми, след като пералнята, заедно с найлоновата торбичка вътре, приключи работата си. 

Размерът на обувките издава неочаквани тайни за мъжете!

Оказва се, че благодарение на нея дрехите стават забележимо по-чисти и това не е единственото предимство на този лайф хак.

Спестяваш прах

Пликчето позволява на перилния препарат да се смеси по-добре при въртенето на барабана. Не остават бучки, а прахът се разтваря напълно. Благодарение на торбичката консумираното количество прах намалява, а по дрехите дори няма следа от него. 

За нищо на света не изхвърляйте тези торбички от новите обувки! Те…

Нещата стават по-чисти

Точно така. Найлоновата торбичка е много по-лека от всичко останало в пералнята, тя успява да привлече като магнит всякаква коса или вълнени топченца от дрехите. Тези, които имат домашни любимци у дома, веднага ще разберат с пълна сила предимствата на този лайф хак. 

 

Не е за вярване защо трябва да пъхнете картофи в новите обувки! СНИМКИ

Как да перем с найлонова торбичка?

Първо е важно тя да няма шарки по себе си. След това температурата на водата не трябва да бъде по-висока от 40 градуса. В противен случай пликчето може да се разтопи. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

,21

,21 03.08.2020 14:08

Освен да си прецакаш пералнята друг ефект НЕ ВИЖДАМ! Тази найлонова торбичка няма ли да се разкъса при цетрофугиране? Баба ѝ може и да е слагала, но в пералня, в която днес внучката си вари компотите!

ПАТРОН1

ПАТРОН1 04.08.2020 11:06

Или пък прави домашно масло и бърканица- в старите перални.

дядо Илия

дядо Илия 05.08.2020 8:39

Абе вие не сте ли учили физика? По-голяма тъпня от обяснението защо полиетиленовата (не НАЙЛОНОВА) торбичка не бях чел! И да знаете, че тези торбички почти не се променят при температури до 80 градуса, а се "топят" при 180!

zakhavo

zakhavo 05.08.2020 12:56

Дрън-дрън...

Хаахааа

Хаахааа 09.08.2020 8:48

"Лайф хак" Ма много сте надобрели, бе