logo

5-те най-алчни знака на зодиака

5-те най-алчни знака на зодиака

Алчността е форма на зависимост. Да бъдеш алчен е не само да искаш повече, отколкото заслужаваш, но и безразсъдно да се отдадеш на желанията си.  Такива хора са егоисти и често пъти не се интересуват от факта, че с действията си могат да засегнат околните.  

Ето кои знаци от зодиака притежават в характера си тази много непривлекателна черта.


Овен

Овните обикновено са големи търговци и затова искат да получат максимума, а да платят колкото се може по-малко. Този зодиакален знак обожава подаръците, поощрителните награди и безплатните бонуси, както и намаленията и разпродажбите. Какъв е смисълът да си губиш времето с приготвянето на вечеря, като в бара отсреща дават безплатни закуски? Аванта - това е нещото, което Овните обожават! 

Телец

Този зодиакален знак има огромен "апетит" към луксозния живот, като понякога той граничи с истинска лакомия. Телецът иска да опита от всичко, а още по-добре е, когато някой друг плаща за това. Той обича изящните и скъпи неща и живее, за да се фука с тях пред приятелите си. Освен това е побъркан гастроном и става невероятно алчен, когато види скъпи менюта, деликатеси и изискани ястия.

Лъв

Лъвовете са много умни и обожават да подчертават интелекта си. Те постоянно търсят вратички или прибягват до трикове, за да заобиколят останалите. Представителите на тази зодия спазват законите, но това не им пречи да открият банкова сметка на Каймановите острови, ако това ще им помогне да спестят пари от данъци.

Лъвът обича да си купува скъпи вещи и колкото по-скъпи и елегантни са те, толкова по-добре. Най-лошият кошмар за представителите на този зодиакален знак е, ако съседът им се сдобие със скъпоструваща вещ, която те не притежават. 

Скорпион

Скорпионите са изключително алчни за внимание. Този зодиакален знак не може да преживее факта, че партньорът му общува с някой друг човек. Скорпионите могат да бъдат изключително ревниви, а проявата им на ревност е свързана с ужасяващо чувство за собственост и алчност. Те могат да бъдат твърде натрапчиви към партньора си. Ако Скорпионът заподозре нещо, ще бъде трудно да контролирате всичките му действия. Освен това те са страхотни манипулатори, особено когато се нуждаят от нещо.

Козирог

Хората от този знак приличат много на собствениците на фирми, които си пишат огромни бонуси и същевременно информират своите служители, че последните месеци са били много лоши и нестабилни за компанията. Най-интересното е, че егоизмът не е характерен за Козирозите. Те просто искрено вярват, че заслужават голяма награда за цялата си упорита работа. Въпреки че този знак наистина се радва на свършената работа, той получава не по-малко удоволствие от стабилна банкова сметка и финансова сигурност. /jenata.blitz.bg

Коментирай