logo

Шеф според зодиака: Как ръководят представителите на различните знаци

Шеф според зодиака: Как ръководят представителите на различните знаци

Казват, че добър служител и лош шеф не са пречка. Но понякога един добър лидер не може да намери подход към подчинените си, пише lady.mail.ru. Астролози смятат обаче, че шефове и служители могат да се нагодят. Просто трябва да подходите към тях според зодията им.

Овните ръководят бодро и вдъхновено. Техните подчинени често работят с голям ентусиазъм, идват по-рано и си тръгват по-късно, без да очакват да получат нещо в замяна. Овните постоянно поставят нови цели на служителите си и не дават възможност за отдих даже и след важна победа.

Телците ръководят служителите си внимателно и предпазливо. Понякога може да изглежда, че те се отнасят към работниците си сякаш са скъпо оборудване – внимателно, но хладно. Това не е обаче съвсем вярно. Телците са много внимателни и се грижат за подчинените си, когато е необходимо. В тихи и спокойни времена, те все пак предпочитат да останат откъснати.

Близнаците управляват доста непредсказуемо и весело. Ако те са ваши шефове, то 100% ще има какво да научите, защото непрекъснато ще трябва да правите всякакви задачи и да обменяте опит с колеги. По-добре е да получавате писмени заповеди от тях, за да избегнете дългите обяснения.

Раците са доста сдържани, точни и се стараят да не обидят никого. Много от представителите на тази зодия не обичат подчинението и затова не дават заповеди, а учтиво питат и деликатно посочват грешките. Те винаги намират причина да оправдаят онзи, който им позволи. Раците избягват хора, които създават отровна атмосфера в офиса.

Лъвовете водят с авторитет и не търпят спорове. Те внимателно подбират колектива, така че от една страна да няма конфликти между подчинените им, а от друга всички да знаят кой е най-мъдрият, опитният и знаещ сред тях. Много хора мислят, че не е добре да се дава акъл на шеф Лъв, но това не е така. Стига препоръката ви да е уместна и разумно поднесена, то има голяма вероятност да бъдете чути.

Девите са отговорни лидери, че даже понякога и прекалено. Предсавителите на този знак често правят грешката да вършат задълженията на подчинените си, за да се уверят, че всичко ще бъде свършено прецизно. Те се стараят да са разумни, а рискът да бъде сведен до минимум.

Везните са внимателни и предпазливи. Те обикновено опитват да имат не само колегиални отношения с подчинените си, но и приятелски. Това обаче в никакъв случай не означава, че те ще бъдат снизходителни към някой, който не върши качествено работата си.

Скорпионите са строги лидери.Те обаче са и много справедливи, въпреки че техните подчинени едва ли биха се съгласили. Шефът скорпион не обяснява защо е взел дадено решение. Вие сами трябва да се досетите от какви принципи се води. С течение на времето логиката му ще ви стане ясна. Повечето му подчинени обаче рядко се задържат на такова работно място.

Стрелците са страхотни шефове, стига работата да е интересна и за самите тях. В такива случаи представителите на знака работят наравно с подчинените си и дават много разумни инстукции. Лошо е, когато Стрелецът не влага душа в работата си. Тогава той прехвърля много от задълженията на заместника си.

Козирозите са много непоследователни в решенията си на работното място. Те обожават да разработват дългосрочни стратегии. Въпреки това те могат да се втурват от една кайност в друга, когато става въпрос за тактика. Козирозите често имат проблеми с подчинените си. От една страна те искат да бъдат харесвани от всички и да изглеждат демократични, но от друга се придържат към авторитарен подход.

Водолеят е креативен лидер. Той търси подход към всеки свой подчинен и се опитва да разпределя задълженията му така, че той да е щастлив. Всеки, който не отговаря на очакванията на Водолея обаче, бързо ще види мрачната му страна.

Рибите гледат да управляват подчинените си ясно и коректно. За тях не се работи лесно, ако сте свикнали да има доизясняване на инструкции, изказвания и да не се спазват договорените условия. От друга страна Рибите понякога са толкова развълнувани и одухотворени, че създават комфортна атмосфера за работа, в която дори най-мързеливият подчинен започва да върши трудови подвизи. Обикновено представителите на този знак предпочитат да имат взискателни асистенти./jenite.blitz

Коментирай