logo

Това са трите най-завистливи хора

Това са трите най-завистливи хора

Казват, че завистта не е хубаво качество. Все пак мнозина често изпитват тази емоция.

Мнозина позеленяват от завист, когато съседът им си купи нова кола или колежката излезе в отпуска за трети път тази година. 

Но защо някои хора завиждат повече от другите? Е, според астролозите това е така заради зодията им.

Те са категорични, че има три зодии, които са много егоистични. 

Ето кои са трите най-завистливи зодии:

Скорпионите постоянно се сравняват с другите

Скорпионите минават за дисциплинирани и прилежни, но това ги прави и много завистливи. Те си поставят големи цели, изпълняват съвестно и последователно задачите от списъка си и с основание претендират да са най-добрите. 
Но достатъчно е някой да ги надмине, при това с по-малко труд и усилия, за да се изпълнят с черна завист. При това Скорпионът би трябвало да се концентрира върху целите си и да не се оглежда постоянно наляво и надясно, за да проверява какво постигат другите.

Козирозите са склонни да идеализират света

Козирозите са издръжливи, упорити и амбициозни. Освен това този знак се смята за много разумен и уравновесен. Но има опасност тези качества да доведат до това Козирогът да загуби чувство за реалност и да започне да идеализира света около себе си. 

Така неговата целеустременост може да се изроди в завист. Козирозите не бива да се напрягат толкова и постоянно да проверяват дали идеализираният образ, който са си изградили за околните, наистина отговаря на реалността, или е само плод на въображението им.

Овните кипят от ентусиазъм

Тласкан от своя огнен темперамент, Овенът иска да направи или да получи всичко начаса.  Той влага много енергия в този си стремеж и ако внезапно някой се окаже по-успешен в действията си, се изпълва с огорчение и завист. 

Всъщност това би трябвало да му послужи като мотивация, а не като почва, на която лошите чувства да избуяват. И вместо да се пръска от завист, най-добре да се въоръжи с търпение и да продължи да работи за постигане на целите си. Така няма да има нужда да завижда. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Орел

Орел 05.07.2022 16:14

Ни ви ли омръзна да пишете врели-некипели за зодиите? Нямате ли по-смислени занимания? Явно сте представители на най-тъпата зодия, която е извън познатите 12.

Maya

Maya 05.07.2022 16:30

Golqma laja e

Vasilev66@mail.bg

[email protected] 06.07.2022 1:36

OREL E MNOGO TOCHEN I YASEN,KAZANO S DVE DUMI !!!!!!!!!!!

0987

0987 06.07.2022 12:15

Глупости.

stief

stief 07.07.2022 14:49

Престанете дапишете глупости ! Оставете намира хора- отдавна напуснали този свят! Просто търсите сензаций, като не можете да напишете нещо смислено- много тъпо !!!