logo

20 изумителни идеи за прически на дълги коси

20 изумителни идеи за прически на дълги коси

Само в рекламите и филмите момичетата с големи гриви винаги изглеждат безупречно

Дългата коса може да бъде пробелм, ако не знаете какво да правите с нея. Само в рекламите и филмите момичетата с дълга коса винаги изглеждат безупречно, сякаш за прическата им не са полагали никакви усилия.

Нещата в живота обаче са различни. В действителност трябва внимателно да се грижите за къдриците и дългите коси, така че да предизвикват възхищение у другите.

Неотдавна от jenata.blitz.bg ви показахме една уникална история на едно момиче, чийто колеги я спукваха от подигравки заради „брадата“ й, но само с едно движение тя ги ошашави.

И така, за да улесним живота ви от jenata.blitz.bg събрахме на едно място 20 уникални идеи за дълги прически, които ще ви спасят във всяка ситуация.

Прически за дълга коса
Плътните плитки са хубави, но две е по-добре от едно. Дългата коса е идеална за създаване на такива плитка, ниска или дори сплетена с най-привидно сложните опции. Всъщност те са лесни за направа и са идеални, когато нямате време да се сушите със сешоар и големи четки. Просто увийте косата си на плитка и ще изглеждате сладко и уникално.

Леки прически
Конските опашки са най-лесните прически за дълга коса. Направата им отнемат по-малко от 5 минути, а резултатът е много по-интересен от обикновена скучна опашка. Така че, независимо дали решавате да си направите усукана опашка с малка странична плитка, може би ще изберете тази обърната опашка - просто знайте, че си заслужава.

Прости прически
Според нас от jenata.blitz.bg най-простите прически за дълга коса са тъй наречените „половин прически“. По този начин можете да направите така че горният слой на косата ви да изглежда сякаш има много обем. Най-добре е да направите плитка посредата на косата и да я вържете отзад, а останалата част от гривата я оставете да се вее на свобода.

Сладки прически
Плетените кокчета са чудесен начин да придадете на косата си чист вид. Всъщност правенето на кокове от косата ви е изненадващо лесно. Колкото по-„разбъркано“ е, толкова по-добре.

Къдрави прически за дълга коса
Основното оплакване, което изпитват повечето хора с къдрава коса, е че тя е неконтролируема и разрошена. Е, ето няколко идеи за прически, които може да проработят. Най-добре е в основата на косата да я опънете, а надолу да оставите къдриците на воля.

За дълга тънка коса
Когато имате дълга, тънка коса, има две възможности. Можете да приемете факта, че тя е тънки и никога няма да имате много обем с нея. Или можете да я накъдрите, за да създадете по-голям обем, а после да усучете няколко плитки, така че косата ви да изглежда по-плътна. За по-уау ефект може и да направите две опашки, или пък две плитки. А ако пробвате горните прости прически пак ще постигнете чудесен резултат.

За дълга гъста коса
Елегантните рошави кокове изглеждат невероятно на гъста дълга коса. Дебелите кокове изглеждат особено красиви и могат да бъдат подходящи за прическа по време на тренировка, но същевременно и за някое официално събитие. Гъстата коса изглежда добре, когато е стилизирана в меки къдрици. Чудесен начин да придадете на дебелата дълга коса свеж вид е да си направите някой и друг цветен кичур, който ще придадете на прическата ви повече дълбочина. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай