3 недостатъка, от които не трябва да се срамувате!

3 недостатъка, от които не трябва да се срамувате!

Никога не забравайте, че никой на този свят не е напълно съвършен

Много е трудно да се намери момиче, което да е на 100% доволно от външния си вид. Дори супермоделите, на чиято красота завижда целият свят, имат своите комплекси. Какво тогава можем да кажем за обикновените жени?!?

Въпреки това, като правило, повечето от „недостатъците“ жените сами си втълпяват. Не само това! Оказа се, че има три недостатъка във външния вид, от които никоя жена не трябва да се срамува.

Ето кои са трите недостатъка, от които не трябва да се срамувате:

Прекалено висока или ниска жена
Момичетата се „вкарват във филма“ както заради това, че са прекалено ниски, а също така и заради това, че са твърде високи. Първите се оплакват от къси крака и непропорционални форми, докато другите се страхуват да обуят токчета и са разстроени, защото изглеждат неженствени на фона на ниските си приятелки.

Истината обаче е, че 95% от жените имат височина в диапазона от 150 до 179 см. Ако височината ви се вписва в тази рамка, страхотно, сега знаете, че на Земята има милиони жени със същите параметри. Ако не, не бива да бъдете и твърде строги към себе си, а по-добре се концентрирайте върху предимствата на вашия ръст: ниските момичета изглеждат дребни и като правило изглеждат по-млади за годините си. Високите жени от своя страна може да имат много добър шанс за това да станат модели. И освен това не е необходимо да носят токчета, които провокират големи проблеми с опорно-двигателния апарат.

Целулит
Млади момичета и жени на средна възраст, слаби и пълни - всички те се опитват да преодолеят един и същ проблем, чието име е целулит. Но точно преди да похарчат много пари за специални масажи и ексфолианти за борба с несъвършенството, малко хора се замислят върху факта, че 85-98% от жените имат неравна кожа по бедрата, а мазнините в тази област не се различават от мазнините във всяка друга област на тялото. Нещо повече, наличието на „портокалова кожа“ няма почти нищо общо с възрастта или телесното тегло.

Сива коса и бръчки
Масовите медии активно призовават жените да скрият по всякакъв начин признаците на стареене, било то побеляла коса или бръчки. Навсякъде ни казват, че привлекателността е равна на младостта и нищо друго. Ето защо милиони жени харчат безброй пари и време за различни козметични процедури, за да поддържат младостта си.

Разхождането със сива коса стана срамно в средата на 20-ти век, когато се появи първата домашна боя за коса. Сега обаче тенденцията към естественост доминира в сферата на красотата и следователно дори известни личности отказват да се боядисват в полза на сивата коса. Сред тях са Мерил Стрийп, Салма Хайек, Гуинет Полтроу и други.

Бръчките също вече не се считат за нещо срамно: лъскавите списания все по-често публикуват снимки на звезди, без да ретушират кожата им, а брандовете организират фотосесии с по-възрастни моделки. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!