logo

6 неща, които правят дупето ви плоско

6 неща, които правят дупето ви плоско

С възрастта все повече мъже и жени забелязват, че дупето им губи заоблената си форма

С възрастта все повече мъже и жени забелязват, че дупето им губи заоблената си форма. Експерти обаче отговориха на тези терзания и разкриха кои са шестте причини за това.

Хората зяпват от почуда, узнаят ли истинската възраст на тази русокоса фурия СНИМКИ

На всички ни е ясно, че няма как всеки да се похвали със заоблени форми. В противен случай задните части на Джей Ло едва ли щяха да са акцент, с който тя така гордо да се хвали и дори да ги застрахова.

След нея и много други звезди започнаха да се хвалят с дупетата си и това се превърна в тенденция, която в момента е актуална по цял свят. Много представителки на нежния пол се стремят именно към оформени, стегнати и обемни задни части.

Експертите са категорични, че има 6 неща, които са бич за хубавото дупе и сочните форми на задните части.

Ето кои са те:

Възраст

Гравитацията с годините казва все по-осезаемо тежката си дума и тъканите не само на лицето и гърдите, но и на други части на тялото тръгват надолу. Точно това важи и за дупето.

Процесът на стареене е нещо естествено. Кожата губи своята еластичност, производството на колаген спада и в резултат на това се получава птоза на меките тъкани. Спортът помага за изграждане на мускули, стяга кожата.

Наднормено тегло

Излишната подкожна тъкан изостря проявата на птоза, тъй като допринася за още повече отпускане на тъканите. Тук рецептата е само една – спортувайте и подхванете някоя диета.

Хормони

Всякакви промени, включително бременност, следродилния период, когато настъпват хормонални промени в тялото, менопауза, проблеми с ендокринологичната система - всичко това задължително засяга не само състоянието и размера на гърдите, но и корема и бедрата. Следователно фигурата като цяло е обект на такива промени.

Високи токчета

Когато носите обувки с висок ток, горната част на бедрата и глутеалната област, за разлика от глезена и колянната става, не се натоварва. Трябва да преустановите честото носене на токчета и да добавите към аутфита си маратонки и кецове.

Осанка

Ако имате анамнеза за изразена кифоза на гръдния кош, която често се компенсира от силно изкривяване в лумбалната област (лордоза), това не може да не повлияе на визуалния външен вид на задните части.

Заседнал начин на живот

И, разбира се, една от основните причини за плоските задни части е заседналият начин на живот и липсата на физическа активност, което води до отслабване на мускулите и разбира се това влияе на цялото ни тяло и визия. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай