logo

6 съвета за отслабване без стрес или ограничения

6 съвета за отслабване без стрес или ограничения

Понякога бихме искали да свалям няколко килограма. Искаме да изглеждаме добре като за сватба, бал или дипломиране.

Но това означава ли, че трябва да се ограничаваме и да водим живот, в който няма нищо друго освен ограничения на калориите и упражнения? Трябва ли диетите наистина да са толкова скучни и разочароващи? Ние не мислим.

Измислихме няколко съвета и трика, които да помогнат да превърнем диетата в празник, а не в служба.

Прочетете, за да видите как всъщност можете да се насладите на диетата си.

1. Заменете любимите си закуски с нещо ново

Празнувайте новото начало, като обогатите живота си с дейности, който не са свързани с ядене. Четете повече книги, гледайте филми или дори играйте видеоигри. Може да започнете да посещавате курсове по йога например. Няма лошо и просто да си релаксирате.

2. Напомнете си какво е важно

Изследванията показват, че мотивацията ни да бъдем здрави пряко влияе на състоянието ни. Ето защо е по-лесно да се придържате към план за диета през първите няколко дни. Ето  как да си напомняте, че крайната цел е важна.

Украсете работното място и дома си с лепящи листчета, на които има насърчаващи надписи. Водете си бележки как диетата променя живота ви - например: "Днес се вкарах в любимите си дънки", "Вече съм с 3 размера по-слаба, а се чувствам жизнена". Събирайте тези листчета в буркан. Когато се чудите дали да не се откажете, си ги изчитайте.

3. Слушайте релаксираща музика

Проучване в университета Корнел разкрива, че хората консумират по-малко храна, докато слушат релаксираща мека музика. Психолозите също смятат, че някои мелодии могат да помогнат да препрограмираме мозъка си, за да освободим допълнително допамин - хормон на щастието.

Добавете плейлист с класическа музика или медитация към музикалната си колекция.

4. Заобиколете се с хладни цветове

Знаете ли, че има връзка между цветовете и нивата на апетита? Хладните цветове като синьо, сиво или черно намаляват апетита. Синьото създава спокойна атмосфера, намалявайки чувството на тревожност и стрес. 

Хладните цветове рядко се срещат в храната и затова рядко ни напомнят за нея, а това не предизвиква апетит. 

5. Отстранете глада с аромати

Някои аромати помагат при отслабване. Хубаво е да сложите повече свещи и масла в дома си. Така освен уют, ще намалите и апетита си, колкото и невероятно да ви изглежда сега. Жасминът, лавандулата или ваниловият аромат не само ще ви помогнат да се отпуснете след напрегнат ден, но и да намалите желанието за хапване.

Избягвайте миризмата на джинджифил, мента и пресни печени продукти, ако не искате да се изкушавате да ядете.

6. Поглезете се!

В края на деня няма нищо по-хубаво от това да си направите сами подарък. Точно така, а за целта може да използвате парите, спестени от фаст фууд. Защо не отидете на шопинг, и да си купите нов екип за тренировка или пък някой сладък топ, за да излезете с приятели на купон? Няма нищо по-хубаво от това да се възнаграждавате, че живеете здравословно./jenata.blitz.bg 

 

Коментирай

Поредните безсмислици

Поредните безсмислици 31.07.2018 14:25

Много здраве да отслабнете с "полезните съвети".

Сандра

Сандра 17.05.2019 12:42

Към тези глупости се придържайте Вие и "отслабвайте" на воля. По принцип, за да се отслабне се изисква много воля, търпение и големи ограничения.