Без пъпки и рани – как да се обръснете в бикини зоната

Без пъпки и рани – как да се обръснете в бикини зоната

Тези трикчета ще ви преродят

Изглежда, че бикини зоната е сред най-чувствителните и най-често именно там се получават възпаления след бръснене. Това е особено неприятно през летния сезон, когато дамите често се появяваме на плажа по бански.

Маската на Шехерезада изглажда бръчките като с вълшебна пръчица, а кожата...

Какво точно обаче може да направите, за да се предпазите от обривите, възпаленията и червенината в тази област след бръснене, ще ви разкрием в следващите редове.

Бръснете се последно

Дайте време на кожата и косъмчетата ви да омекнат от топлата вода (10-15 минутки са достатъчни), за да избегнете зачервяване. Ако окосмяването е много голямо, то по-добре първо го подкъсете с ножица, преди да се вмъкнете под душа.

Много готина маска от подръчни средства, с която ще съхраните младостта си

Използвайте нова бръсначка

В това няма нищо гениално, но хората правят какви ли не грешки. Имайте си отделна бръсначка за бикини зоната. Добре е тя да е чисто нова и често да сменяте остриетата й (средно след до 10 процедури). Не забравяйте да използвате и пяна за бръснене  – без гелове или сапуни. Те само дразнят кожата. Всеки път е важно да измивате добре бръснача.

Лекарите буквално онемяха! Тази маска ще ви отърве от бръчките!

Не натискайте със самобръсначката

Добре е да изберете самобръсначки с 4-5 остриета (колкото повече толкова по-добре) и с меки подложки. Те достигат до всякакви места. Няма нужда да натискате. Така ще избегнете и порязване.

Ако всички знаеха за тази подмладяваща маска, козметиците щяха да останат без работа!

Овлажнете кожата

След бръснене не попивайте с кърпа. Изчакайте кожата ви да изсъхне сама и сложете лосион за тяло или крем. В никакъв случай не използвайте парфюми в тази област. Добре е да опитате с алое вера, масло от чаено дърво, жожоба или кокос.

Носете памучно бельо

Добре е след бръснене да носите памучни бикини, така че кожата ви да не се дразни. Синтетиката спомага за възпаление, докато памукът ще спомогне кожата да се възстанови по-бързо./jenata.blitz.bg.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай