logo

Експерт по красотата: Тези неща ще ви състарят с 20 години

Експерт по красотата: Тези неща ще ви състарят с 20 години

Наблюдавайки и променяйки поведението и навиците си, можете да спрете необратимия процес на стареене, а в някои случаи дори да го обърнете

Може и да се изненадате, но много хора забелязват първите признаци на стареене, когато навършат 25 години.

Процесът на стареене може да се развие бързо, като първите видими следи са тъмни кръгове под очите, двойните линии между веждите и бръчките по челото.

Според британския козметолог и експерт по възстановяване на кожата на звездите Лорена Оберг, има няколко прости грешки, които жените допускат в ежедневните си грижи. По думите й те са в състояние да ускорят значително процеса на стареене с до 20 години, пише The Sun.

Наблюдавайки и променяйки поведението и навиците си, казва тя, можете да спрете необратимия процес на стареене, а в някои случаи дори да го обърнете.  

Забравете за бръчките и тъмните кръгове с този трик сутрин

На първо място специалистката, съветвала и лекувала стотици пациенти, посочва тежкия грим и изкуствените мигли.

По думите й плътните тонални основи не позволяват на кожата да диша, което води до повишена секреция на себум, както и до образуване на акне, белези и бръчки. Лорена препоръчва замяната на тези козметични продукти с CC-крем или BB-крем. 

"Изкуствените мигли също са изненадващо тежки за клепачите и при средносрочна до дългосрочна употреба кожата ви ще се отпусне", предупреждава тя. 

Специалистката отбелязва, че редовното ходене на маникюр също е много опасно заради LED или UV лампите, които излъчват радиация и могат да увредят кожата. 

"Редовният маникюр с гел ще състари ръцете ви с цели 20 години", алармира тя. И препоръчва всяка вечер ръцете да се мажат с крем, за да се възвърне изгубената влага и кожата да има възможност да се "самолекува" през нощта. 

Дългите горещи вани, за които толкова много жадувате през зимата, също могат да се окажат бедствие за вашата еластична кожа. 

Лифтинг маската на София Лорен, която ще ви отърве от бръчките около очите

"Горещата вода може да изсуши кожата, защото извлича влагата и естествените масла", обяснява Лорена Оберг.

"Не сменяйте горещата вана с горещ душ. Това причинява същите щети заради топлината/парата, които създава. Винаги поставяйте на прозореца буркан или се уверете, че има някаква вентилация, за да може горещият влажен въздух да излезе", съветва тя.

Гуруто на красотата отбелязва, че мръщенето и широката усмивка също могат драматично да ви състарят. "Внезапните и нежелани гънки могат да станат постоянни просто от смях и мръщене и други обичайни движения на лицето, които правите", обяснява Лорена.

Тя отбелязва, че от 25-годишна възраст кожата не е толкова еластична и гъвкава, колкото е била преди, и ще се бори да се възстанови. И съветва да ограничите повтарящите се движения, които се фокусират върху определени мускули на лицето.

"Просто обърнете малко внимание на изражението си и може моментално да спрете часовника", посочва тя.

Сред причините за появата на бръчки козметологът посочва и неволното скърцане със зъби. Това е лош навик, от който човек е трудно да се откаже, защото основните причини за скърцането и стискането на зъбите са напрежение, стрес и безпокойство.

Кейт Мидълтън се усмихва широко и не се страхува от бръчки благодарение на едно природно средство, което е по джоба на всеки!

"Областта около устните и челюстите старее преждевременно заради разграждането на колагена и еластичността, което ви кара да изглеждате с 20 години по-стари", продължава тя.

Спането по корем и на една страна също краде от красотата ви, казва експертката. Лорена предупреждава, че всеки контакт на лицето с възглавницата по време на сън може да означава лоши новини за лицето ви.

"Няма просто да се събудите с временни гънки по лицето си, които избледняват с течение на деня. Те ще създадат постоянни бръчки", обяснява Лорена.

Оберг препоръчва да спите на копринена възглавница, която ще причини "много по-малко триене на кожата".

"Копринените възглавници са по-приятни за лицето и не само предпазват кожата, но и косата ви, тъй като ограничават всякакви накъсвания, причинени от движението, докато спите",, посочва в заключение експертката по красота. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай