logo

Момиче преобрази изтощената си коса с помощта на малък трик с... ВИДЕО

Момиче преобрази изтощената си коса с помощта на малък трик с... ВИДЕО

Хубавото на метода е, че той е напълно безопасен и можете лесно да го повторите у дома

В мрежата, и особено в TikTok, могат да се намерят всякакви неща. Някои от трикчетата, които блогърките демонстрират, обаче не винаги са полезни, а понякога дори са много опасни. 

Средството, което Беки Воспър обаче показа, се е използвало в Древен Китай и Древна Япония, а стилист от лондонски салон за красота потвърди неговата безопасност и ефективност, пише Metro.

Затова, ако искате да подобрите здравето на косата си, просто трябва да се запасите с ориз (и оцет). И да изпълните процедурата, която младата австралийка препоръчва. 

Руса красавица 2 години не ми косата си с шампоан, не е за вярване как изглежда сега

В профила си в TikTok Беки качи видео, в което споделя с последователите си прост метод, с който слабата и изтощена коса ще стане блестяща и здрава. 

Тя накисва предварително измит обикновен дългозърнест ориз в буркан, след което го разклаща добре, за да попадне нишестето в разтвора. После добавя малко ябълков оцет, а течността нанася върху влажната си и чиста коса. 

Резултатът не закъснява!

@deebekksta

Shiny hair who? Hahah I would absolutely recommend doing this!! #hair #hairstyle

♬ original sound - Bekkii vosper

Беки получава огромна подкрепа в мрежата. Много интернет потребители признават, че отдавна са наясно с този метод, но досега не са използвали оцет. С него "лекарството" не губело от чудодейните си свойства.

Джак Бол, професионален стилист от Лондон, също говори за ползите от оризовата вода. Той обяснява, че тя съдържа много минерали, аминокиселини и витамини, включително В, С и Е.

Петте най-добри храни за красива коса са…

Освен това може да се използва водата както от накиснат, така и от сварен ориз. Най-важното е в него да няма сол и подправки. 

"Oризовата вода има много предимства и приложения. Тя е подходяща не само за растеж на косата и възстановяване на пораженията, но и за придаване на блясък", споделя коафьорът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай