logo

Никога не сте подозирали за тази тайна на аспирина, дори докторите не я споделят!

Никога не сте подозирали за тази тайна на аспирина, дори докторите не я споделят!

Използване на аспирин за кожата на лицето

Знаете ли, че аспиринът може да бъде пръв приятел при грижата за кожата на лицето ви? Лечебните свойства на този медикамент sа известни на много хора – премахва главоболие, треска и още много други болки. Няма как да не отбележим и антикоагулантният му ефект. Той може да бъде намерен във всяка аптека и е достъпен за всеки. Повечето хора обаче не знаят, че той е изключително полезен за кожата на лицето. Лекарството може да я изчисти от мъртви и кератинизирани тъкани, да пребори акнето, премахва излишните мастни натрупвания.

ВАЖНО: Употребата му не се препоръчва върху кожа, която е чувствителна и нежна.

Ето защо е добре да използвате този продукт за кожата на лицето си:

Аспиринът има противовъзпалително свойство и помага на кожата да се изчисти от акнето, дори и при хронични обриви.

Съдържа бетахидрокси киселина, която е основен компонент на повечето козметични продукти. Спомага за намаляване на пигментацията, премахва мъртвите частици от кожата ви и позволява да изгладите кожата на лицето си.

Има лечебен ефект – възстановява кожата ви след различни увреждания.

Рецепти за маски за лице:

Маска, почистваща кожата на лицето

Аспиринът може да се подготви под формата на маска за почистване на лицето. Тя може да има страхотен пилинг ефект и да премахне мъртвите клетки от кожата. Освен това лекарството ще изчисти мастните натрупвания по лицето ви.

Необходими продукти

- 3 таблетки аспирин

- 50 ml предварително преварена вода

За да получите идеалната маска, поставете таблетките във водата и ги накиснете. След това ги разбъркайте, докато не се получи смес, като паста. Когато приключите с подготвянето й е добре да измиете лицето си със сапун, а после да нанесете готовата паста с кръгови движения върху лицето си. След 10-15 минути е добре да изплакнете продукта внимателно. Хубаво е да повтаряте процедурата 2 пъти седмично при мазна кожа и веднъж при суха.

Аспирин и лимон – друга чудотворна маска

Тази маска е чудесна за всички, които искат да се отърват от акнето или белезите по лицето си. Комбинацията от основните съставки – лимон и аспирин, увеличава антибактериалния ефект.

Необходими продукти

- 3 таблетки аспирин

- 50 ml лимонов сок

По-същия начин, както при първата маска, трябва да накиснете и разбъркате съставките до получаването на пастообразна смес. Отново измийте лицето си добре със сапун, после нанесете маската за 10-15 минути, а след това хубаво изплакнете кожата си. Честотата на прилагането на тази маска е до 2 пъти седмично, отново според типа кожа.

Аспирин, кисело мляко и мед

Това освен страхотна маска, е и уникално лекарство, което може да замести купища пилинг процедури. Тя значително ще намали белезите, ще премахне пъпки и акне, има хидратиращ ефект, намалява признаците на стареене. Освен това след нанасянето на маската, кожата на лицето става много по-гладко.

Необходими продукти:

- 5 таблетки аспирин

- 20 грама мед

- 20 грама нискомаслено домашно кисело мляко

Първо трябва да натрошите аспирина до прахообразно състояние. След това го смесете с киселото мляко, а накрая добавете меда.

Хубаво е да сложите на лицето си чиста кърпа, напоена с топла вода. Така ще разширите порите си, което ще помогне за по-доброто действие на маската.

Нанесете тънък слой от сместта върху кожата на лицето си и я дръжте върху него около 30 минути. После измийте лицето си с топла вода. Хубаво е да сложите подхранващ и овлажняващ крем след това./jenata.blitz.bg

Коментирай

затуй,

затуй, 25.05.2018 18:27

ли увеличават заплатите им,понеже опазват тайната.Ашколсун.