logo

Няколко прости съвета за тези, които трябва бързо да свалят 5 килограма

Няколко прости съвета за тези, които трябва бързо да свалят 5 килограма

Независимо кой метод за отслабване сте избрали, е нужно да пиете достатъчно вода

Всеки човек с наднормено тегло иска да отслабне възможно най-бързо. Тогава той започва да търси, които ще помогнат за осъществяването на плана му. Колкото и да е странно, съществува система за изхранване, която да ни помогне да отслбнем бързо. Именно нея ще ви представим по-долу.

Основни правила за отслабване:

Независимо кой метод за отслабване сте избрали, е необходимо да се придържате към общите правила, които ще помогнат на всеки да започне своя път към стройна фигура.

Диетолози определиха най-добрата диета за жени над 40 години

Тези правила включват:

- Задължителен адекватен прием на течности. Всеки ден се консумират 2 литра чиста вода и те се разделят равномерно.

- спазване на общите правила за фракционно хранене, което включва ядене например на всеки 3 часа. Благодарение на този трик апетитът ще бъде умерен и няма да искате да ядете твърде много.

- Трябва да се подготвяте за диетата. Тялото трябва внимателно да премине към нова диета. Например, можете да организирате разтоварващ ден с плодове.
Можете да спазвате диета без физически натоварвания. Ако диетата твърде ограничава храненето, тогава си струва напълно да се изключи физическата активност.

Кефирена диета

За да се отървете бързо от наднорменото тегло, трябва психически да се настроите за диетични ограничения. Диета ще ви помогне да отслабнете с 5 килограма на седмица. Храненето има за цел цялостно очистване на организма. По време на диетата се храните само по график. Благодарение на това метаболизмът започва да се активизира. Интервалът между храненията е 3 часа. Използвайте нискомаслени кефири.

Повече за самата кефирена диета може да прочетете тук 

Диета със зелен чай

Зеленият чай винаги е бил известен със своите пречистващи свойства. Продуктът ще ви помогне да се отървете от излишната течност и шлаки. Известно е, че ако тялото е прекомерно замърсено, то определено няма да работи, за да отслабне. Струва си да изберете изключително висококачествен чай, чаят в торбички няма да донесе ползи за тялото.

Всички мазни храни са забранени. Трябва да се пие много вода, на ден е разрешен зелен чай, не повече от 900 мл. Напитката е в състояние да измие калция от тялото, поради което пийте витаминен комплекс по време на диетата. Важно е да се има предвид, че при ниско кръвно диетата не се спазва.

Невероятно! Какво ще стане тялото ни, ако ядем 2 белтъка на ден цяла седмица

Диета, наречена "Любима"

Диетата стана наистина любима за момичетата с наднормено тегло. Тя представлява редуване на дни с напитки, плодове, зеленчуци и протеини. През това време можете да отслабнете до 7 килограма.

Последователност:

- ден за напитки. Разрешени са течности под формата на вода, зелен чай, леки бульони, кефир.
- зеленчуков ден. Разрешено е да се ядат всякакви зеленчуци, освен картофи. Зеленчуците се ядат сурови или варени.
- ден за напитки.
- ден за плодове. Разрешени са всякакви плодове, различни от банани, грозде, круши и пъпеши.
- протеинов ден. Разрешено е да се яде варено птиче месо, риба с ниско съдържание на мазнини. Използвайте също ферментирали млечни продукти.
- ден за напитки.

В дните за напитки са разрешени само здравословни течности. Не се препоръчва пиенето на сода или пакетирани сокове. Що се отнася до кефира и други млечни продукти, те да имат ниско съдържание на мазнини./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!