logo

Пийте тези 3 неща през лятото и забравете за излишните килограми!

Пийте тези 3 неща през лятото и забравете за излишните килограми!

Грешно избраните напитки през лятото не само не утоляват жаждата ни, но и действат пагубно на фигурата ни. Има три напитки, които е добре да консумираме ежедневно и благодарение на тях ще сме спокойни, че няма да качим килограми в сезона, когато трябва да се покажем по бански на плажа, предава "Дарик".

Ето какво да пием през лятото:

Вода

Най-подходящата напитка за горещите летни дни е водата. През лятото е добре да увеличим приема на вода, тъй като високите температури причиняват по-обилно потене и загуба на течности в организма.

Засиленият прием на вода не само пречиства организма, но води до подобряване на настроението и самочувствието.

Фрешове

Няма нищо по-освежаващо от прясно изцеден плодов сок в горещите дни. Фрешовете са богати на витамини, ензими, фибри и протеини.

Добре е да се съхраняват в стъклена бутилка, за да не ферментират съставките.

Бира

Много хора предпочитат бирата през летните дни. Пивото е с най-ниска калорийна стойност, сравнение с останалите алкохолни напитки. Бирата се произвежда от изцяло естествени суровини - малц, хмел, вода и бирена мая.

Разбира се, трябва да се консумира в умерени количества.

Трябва да се избягват натуралните сокове от търговската мрежа, тъй като съдържанието на захар в тях е много високо. Газираните напитки, дори диетичните, също са вредни за организма.

Коментирай