logo

Прибавете тези 4 неща в чаша вода и няма да повярвате какви чудеса ще се случат с лицето ви

Прибавете тези 4 неща в чаша вода и няма да повярвате какви чудеса ще се случат с лицето ви

Със сигурност неведнъж сте чували колко е важно да приемате достатъчно количества вода. Това спомага за поддържане на водния баланс в организма и оказва благоприятно въздействие върху кръвоносната система и красотата ви.

Оказва се, че в съчетание с различни продукти и подправки, водата може да удължи вашата младост. И тук не става въпрос само за обичайните лимон и мед, които правят водата много полезна за храносмилателната система. 

Днес ще ви разкажем за 4 добавки, които са в състояние да превърнат една чаша вода в истински домашен козметик. С подобни напитки можете да решите най-разпространените кожни проблеми. Не говорим за някакви сложни рецепти. Единственото, което трябва да направите, е да добавите една от съставките в чаша вода и да се радвате на страхотните резултати. 

Срещу оток 

За да се избавите от отоците, които не само развалят външния ви вид рано сутрин, но и причиняват бръчки, добавяйте във водата малко хималайска сол. За разлика от обикновената, розовата сол не позволява на водата да се задържа в организма, а точно обратното - помага за усвояването й и възпрепятства образуването на отоци. Освен това, такава подсолена водичка утолява жаждата много повече, отколкото една чаша вода с лимон например. 

Хималайската сол е богата на полезни минерали и има антибактериални свойства. С такава вода можете да се избавите от болките в гърлото. На литър чиста вода трябва да добавите 1/4  чаена лъжичка сол.

Срещу апетит за сладко

Канелата ще ви избави от любовта ви към сладкото. Тя превръща водата в напитка, подходяща както за дамите, които искат да отслабнат, така и за онези, които искат да намалят употребата на рафинирана захар. Канелата предава полезните си свойства на водата, подобрява метаболизма и понижава нивото на глюкоза в кръвта. 

Сложете в 1,2–2 литра вода 5 пръчици канела за една нощ и на сутринта се насладете на вкусна и полезна напитка. Пийте от нея всеки път, когато ви се прияде нещо сладко.

Срещу акне

Вода с течен хлорофил намалява броя на бактерията Propionibacterium acnes, която е главен виновник за акнето. Също така способства за бързото зарастване на рани и белези и стимулира синтеза на колаген. Този коктейл ще се превърне в най-добрия ви съюзник в борбата за чиста кожа. Изсипете 1 чаена лъжичка течен хлорофил в чаша вода и се радвайте на здрава кожа. 

Срещу бръчки

Куркумата предотвратява появата на бръчки. Тя е мощен антиоксидант, богат на витамин С. Водата с тази подправка не само изравнява релефа на кожата, но и защитава от появата на нови бръчки, нормализира тена на кожата и убива апетита. 

За да си приготвите полезната напитка, сложете в чаша хладка вода не повече от 1/2 чаена лъжичка куркума. Пийте от нея всяка сутрин в продължение на 3 месеца, като на всеки 2 седмици правите почивка.  

Освен тези съставки, във водата можете да прибавяте и различни плодове и свежи подправки. Те ще й придадат приятен вкус и ще подобрят настроението ви. Така не само ще утолите жаждата си, но и ще снабдите организма си с различни витамини и минерали. /jenata.blitz.bg

Коментирай

нахилен трол

нахилен трол 21.09.2018 10:28

"За разлика от обикновената, розовата сол не позволява на водата да се задържа в организма, а точно обратното - помага за усвояването й и възпрепятства образуването на отоци." УМРЀХ ОТ СМЀХ.