Не е тайна, че Дженифър Лопес приема здравето си изключително сериозно.
Когато не пее, танцува или играе, звездата често може да бъде открита във фитнеса, а тя се наслаждава на питателни ястия, които ѝ помагат да поддържа взискателния си режим на тренировки.
Треньорката на звездите Трейси Андерсън сподели пред PEOPLE, че хранителният режим на певицата е съсредоточен върху свежа храна.
„Всичко е органично и много добре премислено, с баланс между висококачествени протеини и храни, богати на хранителни вещества,“ обясни експертката.
Лопес се наслаждава на популярни закуски, като например авокадо тост. Миналата година източник, коментирайки сутрешната рутина на Лопес и Бен Афлек, каза че авокадо тост, гранола и плодове са едно от предпочитаните ястия на звездата.
Добри новини за любителите на авокадо – любимата закуска е богата на фибри и здравословни мазнини, които могат да помогнат за поддържане на здравословно ниво на холестерола и да намалят риска от коронарна болест на сърцето.
Всъщност изследване, публикувано в Journal of the American Heart Association, показва, че консумацията на едно авокадо седмично може да намали риска от развитие на коронарна болест на сърцето с 21%.
Виктория Тейлър, старши диетолог в Британската сърдечна фондация, отбелязва:
„Замяната на храни с наситени мазнини, като сирене, масло или мазни меса, с храни, съдържащи ненаситени мазнини – като авокадо, мазна риба, ядки, семена, зехтин или рапично масло – може да помогне за поддържане на здравословни нива на холестерол.“
Британската сърдечна фондация предупреждава, че макар гранолата също да съдържа фибри, е важно да се внимава за добавени захари и наситени мазнини.
Междувременно, плодовете като боровинки, малини и ягоди са сред най-здравословните, тъй като съдържат фибри, антиоксиданти и витамини.