logo

Цял свят говореше за Лиля – момичето с червения бански, а причината е смайваща! (СНИМКИ 18+)

Цял свят говореше за Лиля – момичето с червения бански, а причината е смайваща! (СНИМКИ 18+)

През 1979 година цял свят говореше за Лиля Гасинска. Причината за това се крие в действието, което тогава 18-годишната девойка направи.

7 индийски актриси, които поразиха света с красотата си (СНИМКИ)

Да започнем от там, че Лиля е родена в Одеса. Майка й била актриса, а баща й музикант. Родителите й не се съмнявали, че любимата им дъщеря също ще стане актриса, но тя имала съвсем различни планове за бъдещето си. 

Валентина е единствената жена в света родила 69 деца, а историята й е повече от невероятна (СНИМКИ)

На 15-годишна възраст момичето решава да влезе в Одеския военноморски колеж - дори успява да отиде а стаж в Обединеното кралство. След като се връща в тогавашното СССР започва работа на круизния лайнер „Леонид Собинов”.

През януари корабът се отправя към Австралия. И така през нощта на 14 януари 1979 г. Лиля облича червен бански от две части, промушва се през един от люковете на круизния кораб и скача във водата, въпреки, че плавателният съд е на километри от брега.

След 40 минути постоянно плуване Лиля излиза на брега на Пирмонт - предградие на Сидни. Там тя вижда двама души, които се разхождат с кучето си по крайбрежната. Отправя се към тях и с развален английски им казва, че спешно трябва да я заведат в полицията. 

Щом минувачите виждат непознатото момиче с червен бански, което излиза от водата, ожулено и охлузено, тъй като се е опитвала 30 минути да премине кея, те веднага я карат към близкото полицейско поделение. 

От jenata.blitz.bg трябва да уточним, че заради странната случка всички започват да я наричат „момичето с червения бански”.

Оказва се, че 18-годишното момиче е предприело това рисково начинание, за да избяга от съветския режим.

Смелата постъпка на Лиля я превръща в истинска знаменитост и медиите в Австралия веднага решават да разкажат историята й, която е като от детективски роман. Те веднага й дават прякора „момичето с червения бански”.

Лиля казала пред полицаите, че е избягала от съветския режим и се нуждае от политическо убежище. Властите бързо й дали бежански статут и тя получила австралийско гражданство. 

Големият медиен интерес към нея си казал думата, тъй като тя веднага получила предложение да се снима гола за първия брой на австралийското издание на „Пентхаус”. Списанието й плаща 15 000 долара, а заглавието гласяло „Момичето с червения бански – без бански”. (СНИМКИ 18+)

Малко след това Лиля се възползва пълноценно от статуса си на знаменитост и се записа в училище за модели.

Що се отнася до личния живот на „момичето с червения бански” фотограф от вестник „Дейли Мирор” става първият й съпруг. Въпреки, че бил женен и баща на три деца, той зарязва всичко, за да бъде с нея. Те обаче се развеждат и през 1984 г. Лиля се омъжва за богат бизнесмен на име Иън Хайсън. През 1990 г. обаче се разделя и с него и така „момичето с червения бански“ изчезва от страниците на клюките и отново става обикновен човек. 

Към днешна дата Лиля Гасинска е една обикновена жена, която се радва на децата си и внучетата й. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

taka e

taka e 12.03.2019 16:29

Идеално тяло за лятото! Ускорете метаболизма и изгорете 67% мастна тъкан. Това действа!http://bit.ly/2GSDSm0

голям

голям 12.03.2019 18:53

праз

352

352 24.05.2020 5:03

Егати козата