logo

Цяла седмица мих лицето си със солена вода и ето какво се случи

Цяла седмица мих лицето си със солена вода и ето какво се случи

Когато се поразрових в интернет, разбрах, че подобна грижа за кожата се използва още от древни времена

Имам една позната, която отдавна е надхвърлила 50-те, но въпреки това кожата на лицето й изглежда страхотно! Всеки път, когато я видя, ми е много трудно да повярвам, че цифрите, изписани в личната й карта, отговарят на действителността! 

Кожата й винаги има свеж и привлекателен вид, никога няма торбички под очите... 

Един ден реших да я попитам как успява да поддържа лицето си толкова красиво. Оказа се, че тайната й е много проста. Всеки ден се мие с разтвор от морска сол. 

Невероятна новина: Маска със сол спира стареенето!

Първоначално подложих на съмнение думите й. Но когато се поразрових в интернет, разбрах, че подобна грижа за кожата се използва още от древни времена. 

После се замислих. След всяка почивка на морето установявах, че кожата ми сякаш е станала по-красива, а когато я докоснех с пръсти, сякаш пипах коприна. Тогава си мислех, че тези промени се дължат на морския въздух, почивката и пресните плодове и зеленчуци, с които съм се хранела.

Сега обаче се оказва, че всичко се дължи на морските бани! Може би затова реших да изпробвам метода. 

Когато разберете за тези 8 приложения на солта ще онемеете! СНИМКИ

Солта играе ролята на стимулатор на кръвообращението. След измиване със солен разтвор, кожните клетки се обогатяват с минерали, притокът на кръв се подобрява, а кожата се подмладява. В допълнение, тя отпуска мускулите на лицето, акнето изчезва бързо, а порите се стесняват.

Препоръчително е да правите процедурата сутрин, след ставане. Преди да измиете лицето си, е добре да го почистите с гел, предназначен за измиване.

Дълбоките бръчки изчезнаха от лицето ми след тези домашни подмладяващи процедури

В 1 литър вода със стайна температура сложете 1 чаена лъжичка сол (препоръчително е да е морска), след което разбъркайте добре, за да разтворите веществото.  

Мийте лицето си със солената вода за около 2 минути. След това изплакнете с топла вода, подсушете и нанесете овлажняващ крем. 

Правете го всяка сутрин в продължение на седмица. После направете кратка пауза, защото солта изсушава кожата на лицето. Което пък я прави изключително подходяща за хора с мазна кожа. 

Ако всички знаеха за тази подмладяваща маска, козметиците щяха да останат без работа!

След едноседмичен курс кожата ви ще стане по-свежа, без пъпки и няма да е толкова мазна.  

Методът не се препоръчва за хора със суха кожа. Ако по лицето си имате бенки, брадавици и папиломи, също не трябва да използвате разтвор със солена вода. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай