Внимание: Защо можете да напуснете салона за красота с инсулт?

Внимание: Защо можете да напуснете салона за красота с инсулт?

За първи път за „синдрома на салона за красота“ е писано през 1993 г. от невролога Майкъл Вайнтрауб

Мислили ли сте някога за факта, че едно пътуване до салон за красота може да завърши трагично? Уви, в малък процент от случаите това е възможно. Защо?

Разберете сега.

За някои измиването на косата преди прическа е момент на удоволствие. Когато пръстите на фризьора нежно масажират кожата, върху косата се нанася ароматен шампоан и балсам. А за някои този етап се превръща в истинско мъчение. И, за съжаление, за тези много „щастливци“ може и това да е последното удоволствие.

Факт е, че неправилното положение на шията при измиване може да провокира образуването на кръвен съсирек или стратификация на гръбначната артерия. Най-често това състояние възниква при жертви на автомобилна катастрофа - поради рязко дръпване или удар.

Гадене, нарушение на говора, силно главоболие, странно поведение след посещение в салона за красота и измиването на косата, са част от симптомите, които не трябва да пренебрегвате.

Край на мистерията: Ето защо някои хора се състаряват по-бързо

Не бива обаче да се паникьосвате много, предупреждават лекарите. За първи път за „синдрома на салона за красота“ е писано през 1993 г. от невролога Майкъл Вайнтрауб. Той проучил няколко случая на жени на различна възраст (от 54 до 84 години), които са преживели инсулт след посещение в салон за красота и стигна до извода, че пациентите със сериозни сърдечно-съдови заболявания и проблеми с церебралното кръвоснабдяване са предимно изложени на риск.

Дисекцията на вертебралната артерия е доста рядко явление като цяло.

Така че, ако докато миете косата си, чувствате, че се чувствате неудобно или ви боли, не се колебайте да помолите фризьора си да регулира мивката и височината на стола, така че дискомфортът да изчезне. Може би това ще ви спаси живота. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай