logo

Всички допускаме тези грешки, а те ни правят грозни!

Всички допускаме тези грешки, а те ни правят грозни!

Повечето хора харчат много пари за да се преборят със секреция на порите, избягват да използват продукти за грижа за кожата, които съдържат алкохол и със сигурност ще дадат на своите нокти почивка между слагането гел. Но трябва ли наистина да правите това?

Това са някои от най-популярните погрешни схващания. Те са силно разпространени, но не са верни!

13. Избягване на основа

Всъщност основата не причинява стареене на кожата. Изследванията показват, че жените, които използват този тип грим, имат по-млада кожа. Работата е там, че основите и праховете предпазват кожата от градския смог, прах и вятър. Освен това съставките на основата предпазват кожата от стареене благодарение на антиоксидантите, витамините Е и С и полезните масла. Разбира се, не трябва да използвате прекалено много - трябва да оставите кожата си да почива от време на време и също е изключително важно да измиете грима преди да заспите.

12. Избягвайте нощен крем

Както вие сте готови да си почивате през нощта, така и кожата ви! Нощем, когато вече измиете лицето си, не слагайте веднага нощния крем! 

11. Мислете, че козметиката, съдържаща алкохол, изсушава кожата ви

Разбира се, алкохолът изсушава кожата. Трудно е да си представим производството на козметика без тази съставка. Често се използва като разтворител, овлажняващ агент, антиоксидант и емулгатор. През повечето време ще забележите съставки като стеарилов алкохол (гладки и овлажнява), пропилей гликол (овлажнява), цетилов алкохол (сгъстител), алкохол SD-40 (разтваря масло) и токоферол (антиоксидант). Така че, няма нищо опасно от тези видове алкохол.

10. Вярвате, че целулитът зависи от количеството вода, която пиете

Препоръката да пиете повече или по-малко вода, за да се отървете от целулита, няма да ви даде никакви резултати. Защото нито недостигът, нито излишъкът от влага могат да бъдат причината да видите целулита на тялото си. Нашите мастни клетки са 10% вода. Така че, като цяло, нито ограничението във водата, нито прекомерното й потребление могат да доведат до забележими промени. Въпреки това, здравословният начин на живот може да даде наистина добри резултати.

9. Вярвате, че маникюрите често са лоши за ноктите

Лакът за нокти може действително да направи ноктите ви по-силни, ако следвате някои прости правила. Първо, трябва да поставите специален основен слой върху ноктите. Той съдържа витамини. Следва лакът за нокти. Той предпазва ноктите ви от ежедневна микроструктура.

Няма нещо от сорта на "ноктите да имат липса на кислород", защото кератинът получава всички необходими хранителни вещества от кръвта.

8. Измивате косата си със студена вода, за да я направите блестяща

Студената вода няма да направи косата ви по-лъскава. Студът води до временно стесняване на съдовете, което означава, че потокът от хранителни вещества към косата спира.

Това, което действително прави този номер е добър балсамът за коса. Всичко, което трябва да направите, е да измиете от шампоана от косата си, да поставите балсамът и да го оставите за няколко минути.

7. Вярвате, че използването на една и съща козметика дълго време е лошо

Някои хора вярват, че козметиката трябва да се смени веднага след като бутилката свърши. Реалността е, че няма крем, шампоан или дезодорант, който може да причини пристрастеност - иначе той ще бъде третиран като лекарство. Състоянието на кожата, косата и ноктите зависи от много различни фактори, като възраст, храна и хормонален баланс. Ако продуктът за грижа за кожата не е толкова ефективен, колкото е бил, то това е може би защото кожата ви се нуждае от друг вид грижи. Така че, имате нужда от нова козметика.

6. Мислите, че UV светлината не уврежда косата ви

UV светлина може да увреди косата ви. След продължително излагане на ултравиолетова светлина косата става суха и крехка. За да я предпазите, можете да използвате спрейове, продукти за оформяне на косата и водоустойчиви козметични продукти с UV филтри. Важно е да запомните, че обичайните шампоани и балсами с UV филтри няма да дадат същия ефект, защото те просто се измиват с вода.

5. Опитвате се да затворите порите с помощта на специални серуми

Това може да е разочароващо за някои новини, но за съжаление няма продукти, които да затварят порите. Размерът на порите на кожата се определя от гените на човека. Използването на козметика води до краткосрочен визуален ефект - порите стават по-малко забележими, защото са покрити с кератин, пот и бактерии. И за да се направят порите по-малко забележими, е необходимо да се използва добра основа.

4. Вярваме, че всички естествени козметични продукти са хипоалергенни

В повечето случаи само една от съставките причинява алергична реакция. И няма значение дали продуктът е естествен или синтетичен. Така че, преди да купите нов продукт, опитайте да получите проба от него и го поставете на ръката си, за да видите дали сте алергични към него. По този начин можете да намалите риска от закупуване на ненужни и вредни продукти.

3. Използване на козметика само от една и съща продуктова линия

Компаниите произвеждат козметични линии като едно нещо, което трябва да реши редица проблеми. Но понякога се случва, че не всички продукти от серията работят добре за нас. Например, кремовете овлажняват кожата наистина добре, но тоникът я изсушава. В този случай няма нищо лошо за закупуването на необходимия продукт от друга компания. Важно е да изберете продуктите, така че да са подходящи за вашия вид кожа.

2. Използвате крем против бръчки твърде най-рано

Младата кожа се нуждае от универсална грижа: хидратация, защита от UV светлина и други вредни фактори. Ако започнете да използвате крем за изглаждане на бръчките твърде рано, съществува риск от кожно дразнене или алергична реакция. Освен това, кожата може да спре производството на колаген, надявайки се на външната помощ. Така че, имате нужда от продукт за изглаждане на бръчки, само когато забележите първите признаци на стареене.

1. Носите стегната опашка

Освен главоболие и дори мигрена, стегнатата опашка може да причини загуба на коса. Постоянното издърпване на косата води до разхлабване от фоликуларните й корени, което може да доведе до загуба на способността да расте нова коса. Така че, когато това е възможно, не носете стегната опашка.

Кои от тези грешки правите? Кажете ни в секцията за коментари по-долу!/jenata.blitz.bg

Коментирай