logo

Защо японките никога не пълнеят

Защо японките никога не пълнеят

Според статистиката японците имат най-голяма продължителност на живота. Средната възраст на живота там достига 87 години.

На фона на този факт не е учудващо, че японките са признати за жените с най-стройните тела в света - при тях пълнотата е рядко явление.

Но защо това е така? Ето 10 причини, които обясняват този факт:

1. Първата и основна причина да няма пълни жени в Япония се крие в културата на храненето. В своето меню жените от страната на изгряващото слънце включват основно риба, морски водорасли, соя, ориз, плодове и зелен чай. Всеки сам може да пресметне, че при изброените продукти няма много калории.

Тези холивудски актриси показаха сочна гръд и преливащи пазви (СНИМКИ 18+)

2. Рибата и оризът, които всяка японка приема ежедневно насищат организма с омега-3 мастни киселини, които поддържат кожата млада. А всеки от нас се сеща, че тези киселини ги има във всеки продукт за отслабване.

3. Японците използват само пресни продукти за приготвяне на храната си. В тяхната кухня дори има такива, чиято трайност е не дни, а часове. За тях полуфабрикатите и консервантите са табу.

Плейбой моделка пръсна куп пари, за да стане живо Барби и пак не може да си намери сериозно гадже (СНИМКИ 18+)

4. Тук вече роля играе самата японска култура - в страната на изгряващото слънце никой не се тъпче, а порциите по традиция са малки. Там приемането на храна не е просто обикновена необходимост, а ритуал. Там всяка хапчица се сдъвква внимателно и бавно, а спокойствието при храненето и добре сдъвканата храна вече се приемат от организма по друг начин.

5. Практически всички блюда в Япония са леко усвояеми заради начина на приготвяне. Готвачите там готвят или на грил, на пара или пържат, но при висока температура и с резки движения, освен това там се използват само растителни мазнини. Храната там никога не се гарнира с тежки сосове, а само с малко растителна мазнина или зеленчуков или плодов бульон. При това положение не може да има дискомфорт и преяждане.

Ако някога сте изпитвали болка без ясна причина, то проблемът се крие в…

6. Оризът за японците е хляб и те го приемат с всякакви храни. Той обаче се приготвя по съвсем различна от европейската технология. В Западните страни нещата са на обратно  – ежедневно там се приемат всякакви тестени произведения като хляб, кифли, сандвичи, а това означава едно - угояване.

7. Закуската - за японците тя е свещена и никога не пропускат този ритуал. Японската закуска е пищна - омлет, риба, варен орис, супа, водорасли, зелен чай... Но обедите и вечерите - на тях не се яде толкова, колкото са причина да се видиш с някого.

Малките тайни на японците, с които ще се радвате на крепко здраве поне до 100 години!

8. Десертът в Япония почти не съществува. Ако го има, той е съвсем символичен. 

9. Японците не обичат да се измъчват като европейците или американците с диети, които ограничават приема на количеството храна. Там тактиката е друга - стремят се да обогатят разнообразието на храна. 

10. Всички японци се стремят да водят здравословен начин на живот. За тях гимнастиката сутрин е ритуал. Напоследък все повече млади хора преоткриват велосипеда и се стремят да използват него, а не кола или метрото./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

изброеното е второстепенно

изброеното е второстепенно 23.03.2019 7:13

Една е най-важната причина - ген.

PAUL

PAUL 23.03.2019 11:56

АЙДЕ БЕ НЯМА ДЕБЕЛИ ЯПОНКИ. А ВИЖ ТУКА В Ю ТУБА И ТОГАВА ПИШИ!!! НАЙ ДЕБЕЛАТА ЖЕНСКА ПОП ГРУПА В ЯПОНИЯ- https://www.youtube.com/watch?v=q0MKaa152dU

milena

milena 23.03.2019 16:31

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9

Анна

Анна 24.03.2019 1:03

ОриС????

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 10.03.2020 11:37

http://coronavirus.eti.pw