20-г. роди мъртво бебе, а 22 дни по-късно...

20-г. роди мъртво бебе, а 22 дни по-късно...

До ден днешен все още не мога да намеря жена в Обединеното кралство, която е надминала 22 дни, казва Кейли

Млада жена от Великобритания роди близнаци с разлика от 22 дни в различни болници, озадачавайки медиците и останалите майки на близнаци, съобщава New York Post.

"До ден днешен все още не мога да намеря жена в Обединеното кралство, която е надминала 22 дни", казва 22-годишната Кейли Дойл пред SWNS.

През октомври британката разбрала, че ще става майка. Почти веднага след това лекарите й казали, че чака близнаци. 

Младата жена внимателно следяла здравето си и до 22-ата седмица бременността й протичала нормално. 

"Бях наясно с всички рискове, свързани с раждането на близнаци. Дори плащах за частни посещения при лекаря, защото се страхувах от усложнения.

Ребека влезе в болницата заради силно кървене, а 6 часа по-късно...

В 22-ата седмици просто лежах в леглото, когато изведнъж изпитах най-ужасната болка в живота си. Не разбирах какво се случва, затова отидох до тоалетната и водите ми изтекоха", спомня си тя. 

Британката веднага отишла в болницата, където лекарите я наблюдавали пет дни. На 20 март 2021 г. жената родила, но бебето било мъртво. Лекарите предположили, че причината за фаталния изход е кръвен съсирек, който се е образувал в плацентата.

"Изглеждаше като нормално бебе. След като родих, лекарите ми казаха, че не очакват другия близнак, който вероятно ще се роди след няколко часа, да оцелее", споделя тя. 

Контракциите й обаче спрели и тя била изписана от болницата. 

Младата жена била в шок от случилото се и след преживяното решила да намери друг специалист и нова клиника. В продължение на три седмици всеки ден ходела на преглед, а лекарят подобно на нея не можел да повярва какво се случва. 

След 22 дни с помощта на цезарово сечение Дойл родила второто си бебе -  Астро. Противно на прогнозите. момченцето оцеляло, въпреки че заради недоносеност имало проблеми с бъбреците и сърцето.

Майка забеляза странно сияние в окото на бебето си и светът й рухна за секунди

Днес Астро вече е на две години. Дойл признава, че да отглеждаш син и едновременно с това да скърбиш за другия не е лесно. 

"Бяхме купили от всичко по две - две кошари, количка с две места... Беше трудно да гледам как майките на близнаци, които следвах в TikTok, записват всичките си етапи", признава британката.

Въпреки това тя решила да използва опита си в полза на другите и започнала обучение за доброволец в интензивно отделение за новородени.

Обучението продължава една година, като за курса се приемат само майки с опит в раждането на недоносени бебета. Сега тя помага на други жени, които са изправени пред подобни проблеми. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай