logo

5 причини, които ще ви накарат веднага да се замислите за второ дете

5 причини, които ще ви накарат веднага да се замислите за второ дете

Навярно всяка майка, след появата на бял свят на първото й дете, се замисля за втора рожба. Въпреки че по време на раждането сте изпитали какви ли не болки, те не трябва да ви пречат да подарите на света още един прекрасен човек.

А ние ще ви дадем пет причини в полза на това решение.

Малкото братче или сестриче ще научат по-голямото ви дете да споделя с другите. Това се отнася и за отношението към хората, и за умението да запазиш спокойствие, и да преодолееш различните проблеми. Детските психолози са напълно убедени в това. Доказано е, че тези, които имат брат или сестра, са много по-малко егоистични в сравнение с онези, които са били единствено дете в семейството.

Раждането на второ дете няма да увеличи грижите ви, а точно обратното- ще ги намали. Докато двете ви деца се забавляват заедно, вие ще имате време да си починете.

След първото раждане сте била зашеметена от невероятната радост, която е влязла в живота ви. Бъдете сигурна, че второто раждане ще ви донесе също толкова много емоции и отново ще преживеете безценното щастие на майчинството.


Когато има братче или сестриче, по-голямото ви дете ще се научи да решава много по-лесно конфликтните ситуации. А това е много важен навик, който ще му е нужен цял живот.

Когато започнете да учите детето си на състрадание, безкористност и много други подобни ценни качества, то ще ги усвои много по-просто, ако по-късно само може да ги приложи в отношенията си с по-малкия си брат или сестра./jenata.blitz.bg

Коментирай

анонимен

анонимен 04.06.2018 19:26

ова са откровени лъжи - с две е много по-трудно, по-скъпо, освен това се състезават и конкурират /поне това не е лошо/, но ще ви късат нервите двойно, и дали ще си помагат е много съмнително, да имаш деца, и да си отговорен, е страшно трудно, повярвайте ми.....