logo

7 „вредни“ неща за бременната, които всъщност може да правите

7 „вредни“ неща за бременната, които всъщност може да правите

Всяка бременна има куп неща, които е чувала, че не трябва да прави. Оказва се обаче, че много от тях са просто митове, а ние съвсем спокойно може да правим много от тях. Не е ясно от какво точно са породени и как са започнали да се предават от уста на уста, но определено в следващите редове ще откриете какво съвсем спокойно може да правите.

Ето кои са те:

1. Трябва да спазвате строга диета - да не ядете мазно и сладко, както и фаст фууд. Това не е така. Бъдещата майка има нужда от всички възможни храни за себе си и бебето.

2. Бременната не трябва да яде суши - Принципно може да хапвате суровата риба спокойно, ако искате за всеки случай, се посъветвайте с гинеколог как точно да го коннсумирате.

3. Не трябва да става свидетел на нищо страшно, било то дори и на филм - Това попада в графата суеверия. Ако обичате да ги гледате, просто не спирайте. Това няа да повлияе на детето ви.

4. Не бива да плувате в реки, морета и езера - Ако зоната е разрешена за къпане , а водата чисто - то няате никакъв проблем да се изкъпете и вие. Не се отказвайте от плуването, освен в последното тримесечие.

5. Не бива да вдигате ръце нагоре - Няма връзка между това и спекулацията за заплитне на пъпната връв.

6. Не бива да спи по корем - Ако това е удобната поза за сън за вас, няма проблем. Но едва ли с големия корем ще ви е комфортно.

7. Забранено е да взимате вана - Всъщност това е позволено, стига да не стоите повече от 15 минути и тоне във вряла вода. Хубаво е тя да е около 37 градуса.

Бременната не е болна, нито слаба - ако се чувства здрава, енергична и спокойна, може да прави всичко, каквото е правила и преди, а редовните консултации със специалист са задължителни.

Коментирай