logo

Безплатни прегледи на деца с наднормено тегло и затлъстяване в  МЦ „Детско здраве“

Безплатни прегледи на деца с наднормено тегло и затлъстяване в МЦ „Детско здраве“

По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, Център за лечение на деца с наднормено тегло при  МЦ „Детско здраве“ ще проведе  безплатни прегледи на деца и юноши до 18 г. с наднормено тегло и затлъстяване.

Инициативата е провокирана от увеличаващия се процент на децата с наднормено тегло и затлъстяване и необходимостта от адекватно лечение. В центъра пациентите получават цялостна оценка за здравословното си състояние и чрез комплексен подход на опитни специалисти – детски ендокринолог, психолог, диетолог и кинезитерапевт.

Прегледите ще се извършват от детските ендокринолози Д-р Антоанета Костова– във филиал „Ами Буе“№27 и Д-р Елена Вучкова – във филиал ул.“Маестро Кънев“ №4.

Дати за безплатни прегледи:

Филиал „Ами Буе“№27 – Д-р Антоанета Костова – на 6 и 11.06.2018г.

Филиал „Маестро Кънев“№4 – Д-р Елена Вучкова – на 5 и 12.06. 2018г.

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето и ще бъдат дадени препоръки за лабораторни и други изследвания. Консултациите са предназначени за първична диагностика и изключват пациенти, които в момента провеждат лечение на наднормено тегло. Не се изискват направления или друга документация.

В МЦ“Детско здраве“ има специално разработена програма за борба с наднорменото тегло и съпътстващите заболявания, с които се постига здравословна и трайна редукция в кръткосрочен и дългосрочен план. Повече за Центъра за лечение на деца с наднормено тегло при МЦ „Детско здраве“ можe да намерите на: https://goo.gl/ZfBH5j

Всички безплатни прегледи ще се извършват след предварително записване на https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f22/1/16/260e.png 02/952 42 97, 0888 223 062 – филиал ул.“Ами Буе“ № 27 и https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f22/1/16/260e.png 0888 906 811  – филиал ул.“Маестро Кънев“ №27.

МЦ „Детско здраве“ разполага с над 20 вида детски специалисти и дежурен педиатър 24/7. www.zdraveto.com

Коментирай