Богданска сътвори чутовна глупост с малкия си син, а майките я разпънаха на кръст! (СНИМКИ)

Богданска сътвори чутовна глупост с малкия си син, а майките я разпънаха на кръст! (СНИМКИ)

На 30 януари моделката Александра Богданска и репортерът Даниел Петканов станаха родители. Двамата се сдобиха със син. От jenata.blitz.bg припомняме, че малко преди появата на малкото момченце, което носи името Габриел, направиха нещо супер странно.

Точно преди седмица от jenata.blitz.bg ви разкрихме как Богданска и Петканов трупат пачки на гърба на 10-дневния им син.

Само преди ден моделката обаче направи друга чутовна издънка, свързана с малкото й момченце. Заради постъпката й редица майки я разпънаха на кръст, а за капак самата Александра се похвали с действието си.

Всички майки са на ясно, че на новородените дечица им се прави „Погача”. Според стар български обичай погачата за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането. Още от времето на нашите баби, погачата на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не „хваща” лоши очи. Времето, в което се извършва този обред има и още една причина, свързана с народните вярвания. Считало се, че до 40-ия ден на детето „родилката е нечиста“. Ето защо, в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се „очиствали“ детето и майката. 

Да, но Богданска изобщо не се съобразява със старите български обичай и реши още на 30 ден от раждането на момчето й да направи въпросния ритуал.

„Първото парти на Габриел. По принцип не съм много на „ТИ” с обичаите и не твърдя, че спазвам стриктно всички изисквания, но смятам, че всички тези традиции си има своя чар и не трябва да се пренебрегват. Днес беше погачата на Габриел и създадохме много хубави емоции и спомени, за които ще се сещам винаги с усмивка. Благодаря на всички орисници, които бяха част от празника ни!”, написа моделката в личния си Instagram профил още на 3 март – едва 32 дни след раждането на Габриел.

Богданска се похвали за стореното от нея и във фейсбук профила си. „Първото парти на Габриел” – така тя нарече погачата на малкото момченце.

Заради неспазването на традициите от нейна страна хиляди гневни майки споделиха възмущението си. Според тях има традиции, най-вече тези, свързани с малките дечица, които е желателно да се спазват, а не да се пренебрегват и да се наричат „партита”. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

WTF

WTF 05.03.2019 14:17

Ужас и лачена помия

Българка

Българка 05.03.2019 15:00

Абсолютни глупости са това, дето пишете! Суеверията, бабините деветини, нямат нищо общо с християнската религия. Кога и как ще дадеш нещо някому нещо, не е важно. Важно е, ако даваш, да е от сърце. Стига сте писали глупости за тези млади хора! Почетете малко от Библията!

уууууууууу,

уууууууууу, 05.03.2019 16:43

бе тия двамата са пълни кукундрели!

мара

мара 05.03.2019 20:05

Тоя кон и шавливата му жена няма да престанат да досаждат на хората с личния си живот. Отвратително се натрапват навсякъде. И от чешмата ще изтекат още малко.

Pipi

Pipi 06.03.2019 0:21

Аз съм съгласна с Българка! Защо трябва да се съобразяват с традициите? Щом така са си решили, детето си е тяхно и не трябва да се вълнуват от чуждото мнение!

Много важно

Много важно 06.03.2019 23:44

Аз въобще не правих погача за детето си , и, слава на Бога! Вече имам големи внуци и всичко е ОК. И не хвърлях хиляди за абитуриентския бал, всичко без тях бе красиво и младежки. Стадното чувство е много смешно нещо

Тико

Тико 07.03.2019 8:14

Тия и двамката не ги слушат главите ....и се прават на интересни зорлем ...., но журналята са виновни , че занимават хората с лиготиите и безмислиците им ....