logo

Чудили ли сте се защо някои мъже имат само дъщери

Чудили ли сте се защо някои мъже имат само дъщери

Учените твърдят, че днес не всички гени са познати на човечеството и е невъзможно със 100% сигурност да се идентифицира предразположеността на човека, например, да има само синове или дъщери

Не е нова информация, че от гледна точка на биологията, мъжкият генетичен материал е отговорен за формирането на пола на нероденото дете.

Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Учените твърдят, че днес не всички гени са познати на човечеството и е невъзможно със 100% сигурност да се идентифицира предразположеността на човека, например, да има само синове или дъщери. Някои аспекти в тази посока са все още видими, съобщава Rambler.

Научно приспадане

Хромозомите са нишковидни молекули, които носят наследствена информация за външния вид на индивида, както и за неговите физически и умствени способности. Хромозомите се състоят от протеин и една ДНК молекула, която съдържа генетичните указания на тялото, предавани на живото същество от неговите родители.

Както е известно от уроците по генетика, половите хромозоми се наричат ​​X и Y, като X е женската, а Y е мъжката молекула. Благодарение на хормона тестостерон, мъжкият организъм синтезира сперматозоиди от двата вида - някои носят Х-хромозомата, други - само Y. Женските репродуктивни органи са в състояние да произвеждат само яйцата от Х-типа. момиче, а ако има Y - тогава ще се появи момче. Вътрешната генетика твърди, че продължителността на живота на Х сперматозоидите е по-дълга от тази на групата Y, но всичко е строго индивидуално.

Следователно на теория е възможно потенциалният баща да проведе спермографско изследване и да изчисли приблизителната разлика в живота на тези различни молекули. Освен това, в зависимост от тяхната жизнеспособност, мъжът прави сексуален контакт с жена на 2-4 или 5 дни преди освобождаването на зрялата й яйцеклетка във влагалището, т.е. до момента на овулацията. През това време е вероятно сперматозоидите на Y групата да умрат, но X-молекулите все още трябва да бъдат жизнеспособни, за да образуват нов живот.

Гореща бавачка споделя горчивия си опит със съпругите и техните мъже

По този начин, от научна гледна точка, е възможно да се разкрие моментът на генетичната предразположеност на бащата да зачене дъщеря. Провеждането на такова спермографско изследване далеч не е евтина процедура, въпреки че по различни причини в момента се провежда в много репродуктивни центрове.

Прогнози въз основа на родословието

Последните генетични изследвания и обработка на голямо количество статистически данни показват, че е възможно генетичната основа на бащата на децата да е решаваща за производството на потомство от определен пол. Учени от Университета в Абъристуит, Великобритания, проведоха задълбочени проучвания на двойки, очакващи раждане. Генетиците и генеалозите са анализирали медицинските данни на 927 английски семейства, както и техните родословни документи, при максимална възможност до 1600 година. Така статистиката включва повече от 500 000 души. Изследователите са установили, че се оказва, че раждането на момче най-вероятно ще се очаква при бъдещи бащи, които имат много братя.

Невероятно семейство! Тази майка ражда удивителни деца (СНИМКИ)

По-вероятно е бащата на едно момиче да е човек, който има повече лели и сестри, отколкото чичовци и братя. Това означава, че генетичната предразположеност на потенциалния родител да зачене само момчета или няколко момичета съществува и може да се разкрие, ако проследим сексуалната приемственост на поколенията на всички членове на неговото семейство.

Освен това английските учени обръщат внимание на факта, че най-често момичетата се раждат в семейства, в които роднини от двете линии най-често имат кръв от първа или втора група. Мъже и жени с трета или четвърта кръвна група най-често имат синове и/или имат няколко внуци./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 


 

Коментирай