Д-р Комаровски разби всички бащи с тези новини

Д-р Комаровски разби всички бащи с тези новини

Лекарят говори за това как се държат лошите родителите

Всеки иска да бъде добър родител, но никой не знае как да го направи докато не стане такъв. Все пак преди време стана ясно как може в аванс да разберем дали един мъж ще бъде добър баща.

Но редом с това се оказа, че има точно пет родителски грешки, които съсипват децата, а за баланс се разбра, че съществуват и 4 златни родителски правила.

Сега обаче лекарят Евгений Комаровски разкри какви сериозни грешки допускат мъжете щом станат бащи. Той обясни как точно се държи един лош баща и кои са фаталните му грешки.

Доктор Евгений Комаровски

Специалистът отбеляза, че мъжете рядко участват в живота на наследниците си.

Според д-р Комаровски таткото е толкова полумитично същество, че той дори може да не фигурира в съзнанието на детето (поне през първите му години).

Той каза още, че често бащите смятат, че единствената им задача е да печелят пари. Затова те се придържат към стратегията на поведение „татко помагач“ и участват само от време на време в живота на детето.

Не се карайте пред детето – съсипвате здравето му!

Според д-р Комаровски е сериозна грешка да се приеме, че една жена може да се справи сама с всичко в отглеждането на детето. Всъщност много мъже са сигурни, че съпругата знае точно как да се държи с детето.

„Тя знае точно колкото мъжът - нищо. Тя се учи в движение за това как да бъде родител. 

Мъже, не забравяйте, че вашето дете се нуждае от татко, който се интересува от него. Баща, който иска да се грижи за детето. Татко, който обича факта, че детето го слуша, че го разбира и го учи на разни неща“, каза д-р Комаровски.

Лекарят призова мъжете да поемат отговорност за бъдещото родителство. 

„Трябва да се сдобиете с наследник само когато определено сте готови за това. В крайна сметка, добрият баща е само този, който винаги е там и постоянно взема решения относно живота на детето“, категоричен е д-р Комаровски. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай