logo

Дядо, завел 3-годишния си внук на пазар, се справи с истерията му с една фраза

Дядо, завел 3-годишния си внук на пазар, се справи с истерията му с една фраза

Въпреки всички капризи на детето, мъжът успял да запази пълно самообладание и да разговаря с момчето със спокоен тон

Пазаруването с малко дете много често се превръща в истинско приключение. Всеки човек поне веднъж в живота си е виждал ужаса в очите на безпомощните мама и татко, чието малко съкровище не спира да се тръшка и плаче, докато те се опитват да напазаруват.

Оказва се, че решението на този огромен проблем може да бъде много прост и от неприятната ситуация, която привлича вниманието на всички, може да се излезе без крясъци и бой. Поне това става ясно от разказа на една млада дама, станала свидетел на подобна сцена. 

Край един от отрупаните рафтове на супермаркета тя забелязала дядо и капризния му 3-годишен внук. Детето се държало крайно невъзпитано. Поведението на възрастния мъж обаче толкова я заинтригувало, че тя, без да се замисля, тръгнала след интересната двойка.

Спрете детската истерия само с един прост въпрос

А когато разбрала какво всъщност казва дядото на внучето си, за да успокои истеричните му писъци, избухнала в смях.

Докато възрастния мъж слагал продуктите в кошницата, хлапето извикало силно и поискало да вземат и сладкиши. Дядото обаче показал пълно равнодушие и казал: "Спокойно, Уилям, няма да стоим дълго тук, приятелю!". 

Стигайки до касата, той взел пищящия си внук на ръце, който, седейки в количката, не спирал да плаче и да хвърля продукти по пода.

Край на мистерията! Стана ясно какво правят италианските родители, за да растат децата им спокойни и щастливи

Старецът притиснал детето до себе си и със спокоен глас му казал: "Всичко това ще свърши много скоро, Уилям. Още няколко минути и ще се приберем у дома. Дръж се, остава много малко, дръж се под контрол!".

Жената била толкова развълнувана от случилото се, че на паркинга открила дядото и побързала да изкаже възхищението си от спокойствието, което той е показал по отношение на малкото дете.

Тя признала, че поведението му е невероятно, а спокойствието, което е показал, заслужава възхищение.

Без драми и скандали: С тези вълшебни фрази детето ви ще изпълнява всичко!

Все пак, въпреки всички капризи на детето, мъжът е успял да запази пълно самообладание и да разговаря с момчето със спокоен тон, полагайки неимоверни усилия да го успокои.

"Вашият внук Уилям е извадил голям късмет с такъв дядо", казала жената.

"Уилям съм аз, а това крещящо дете е Кевин!", отвърнал й спокойно старецът.

Което накарало дамата да избухне в смях. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай