logo

Ейми роди толкова голямо бебе, че когато го сложиха на кантара... СНИМКИ

Ейми роди толкова голямо бебе, че когато го сложиха на кантара... СНИМКИ

Родителите очаквали синът им да е голям, но реалните му размери буквално ги шокирали

Жителка на английския град Чедингтън, графство  Бъкингамшир, роди необичайно голямо бебе с тегло 6 килограма и височина 60 сантиметра, съобщава Unilad.

На 25 март 27-годишната Ейми Смит и 28-годишният й съпруг Зак станали родители на момченце, което кръстили Загрис. Бебето било толкова голямо, че не можело да се побере на кантара. 

Когато болничният персонал най-накрая намерил подходящ начин да претегли новороденото, се оказало, че то тежи 6 килограма и е високо цели 60 сантиметра. Загрис бил толкова голям, че се наложило да го вдигнат двама души.

Родителите очаквали синът им да е голям, но реалните му размери буквално ги шокирали.

Майка роди бебе гигант и показа как изглежда 5 години по-късно ВИДЕО

"Всички прегледи с видеозон показваха, че е доста дълъг, ние със Зак също сме високи по 1.80 м. Но нямахме представа, че ще бъде толкова огромен ”, признава щастливата майка. 

Всички дрехи, които Ейми и Зак купили преди раждането, се оказали твърде малки за Загрис и се наложило да му търсят дрехи за бебета на възраст между шест и девет месеца.  

Ейми отбеляза, че по време на бременността си е загубила апетит. "Просто се чудя колко голям щеше да бъде, ако бях яла много", споделя тя.

Зак пък се надява, че когато порасне, синът му ще стане ръгбист.

Когато се роди, това бебе тежеше близо 6 кг. Ето как изглежда сега! СНИМКИ

Според сайта на Книгата на рекордите на Гинес най-голямото дете в историята е момче, родено в САЩ на 19 януари 1879 г. от майка, висока 2.41 м. Новороденото е тежало 9.98 килограма и е било високо 71.2 см. Детето починало 11 часа след раждането.

Има данни и за дете, родено в Италия през 1955 г., тежащо 10,2 килограма, но няма надежден документ, потвърждаващ достоверността на измерванията. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай