logo

Линдзи усети болка в корема дни, след като роди, часове по-късно отрязаха ръцете и краката й

Линдзи усети болка в корема дни, след като роди, часове по-късно отрязаха ръцете и краката й

Никоя жена не е предпазена от ужаса, който е споходил тази дама малко, след като е дала началото на нов живот

33-годишната канадка Линдзи Хаби ражда през март 2017 година. Всичко е минало успешно и тя и синът й били освободени след няколко дни от болницата и се прибрали вкъщи. Малко след това обаче коремна болка започнала да мъчи младата майка.

Бременна отиде да ражда, уверена, че водите й са изтекли, и умря от срам, разбирайки...

"Изпитах неконтролируеми мускулни спазми и болка. Това беше по-различно от всичко, което бях чувствала преди. Наложи се да викнем линейка. Медикът в болницата ме диагностицира със запек. Предписа ми да пия повече сокове и фибри", спомня си Линдзи.

След като се прибира вкъщи, тя се чувства малко замаяна и уморено, но смята, че това е нормално за жена, която е родила скоро. На следващия ден обаче, след като се събужда, Линдзи установява, че дори вече не може да се изправи от леглото.

Момиче със стегнат корем забеляза линия върху него, отиде на доктор и чу нещо шокиращо! (СНИМКИ)

Налага се отново да посети лечебно заведение. След редица изследвания лекарите казват на младата майка, че има опасна инфекция - некротизиращ фасциит.

Това е бактериално кожно заболяване, които обикновено се проявява в открити рани и се разпространява много бързо. Токсините ограничават кръвоснабдяването на тъканите.

Нито антибиотиците, нито защитните механизми на човек не могат да спрат тази инфекция. Без незабавно медицинско обслужване пациентът е обречен смърт. Помощта на медиците се състои в отстраняване на заразената тъкан.

След като диагнозата е поставена на Линдзи, тя е отведена в интензивно отделение и оперирана. Отстранена е матката й.

Как?! Девствена ученичка забременя и роди здраво бебе

"Прекарах две седмици в кома - първите две седмици от живота на детето ми. По това време претърпях пълна хистеректомия и претърпях много операции за премахване на заразената тъкан от стомаха, ректума и влагалището", спомня си Линдзи.

Събудих се и живеех с болкоуспокояващи", каза още тя. След като се събудила обаче, забелязала, че ръцете й са покрити с черни хирургически ръкавици. Причината е, че инфекцията много бързо се е разпространила по ръцете и краката й.

Антибиотиците, които са били прилагани след операцията са помогнали, но не достатъчно бързо, че да бъдат спасени крайниците й. 

Първо ампутират ръцете на Линдзи, а малко след това и краката й под коленете.

Джина мислеше, че има болки в гърба, но истината я остави без думи СНИМКИ

"Беше много трудно да приема това, в което се превърнах. Има дни, в които се питам защо се е случило точно на мен. Опитвам се просто да остана положителна и да се радвам на факта, че съм жива и мога да виждам сина си, който носих 9 месеца в корема си и който е плод на любовта ми", признава тя. 

Линдзи прекарва първите 7 месеца от живота на сина си в болница. След това започва рехабилитации, които трябва да я подготвят за протези.  Тя се надява, че благодарение на тях, ще може да се грижи за детето си.

Майка разкри цялата истина за раждането на бременната си щерка и съжали жестоко

Семейството на Линдзи в момента съди болницата, в която тя е родила. Обвинява заведението и лекарите в небрежност, която е довела до много тежки последици. Към момента от управата на болничното заведение няма коментар по казуса. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Хайде, де

Хайде, де 11.10.2018 16:42

Къде са хейтърите за медицината тук. Ако бяха писали, че е в България досега да има 1000 коментара, че само тук може да се сбърка инфекция със запек.

erasure95

erasure95 11.10.2018 18:35

Съгласен съм с коментара на хайде, де

Оооо

Оооо 11.10.2020 22:15

В Българистан се бъркат страшни работи. Прееклампсия се бърка с всичко друго... Последиците от ендотрахеална интубация се бъркат с туберкулоза!?! в една от топ болниците в страната... Панкреатит се лекува с болкоуспокояващи при топ лекар ... Може да се пише цели сто години ...

до Хайде де

до Хайде де 11.10.2020 22:17

Навсякъде има некадърни лекари. В България също. Просто ти не си попадал/а на тях и слава богу.

"О , БОЖЕ "

"О , БОЖЕ " 12.10.2020 14:11

Как така , режеш ръце и крака ... и това се случва не къде да е ... и това го правят лекари в Америка ... неправилна диагноза ... е НЕ... НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ... . НЕ , ама ДА ... . МОЖЕ И ОЩЕ КАК . ВСИЧКО МОЖЕ ПРИЯТЕЛИ ... . " О , БОЖЕ " . .