logo

Магически трик успокоява плачещото бебе само за 30 секунди СНИМКИ/ВИДЕО

Магически трик успокоява плачещото бебе само за 30 секунди СНИМКИ/ВИДЕО

Бебетата са сладки, очарователни и миришат толкова добре, но едно нещо, което бебетата често правят, е да плачат! Много родители откриват много бързо – направо светкавично, след като са станали родители.

Много хора биха казали, че това е най-лошият звук в света, но това е начинът, по който бебетата сигнализират, че нещо не им е наред. Тъй като бебетата не могат да се грижат за себе си, тревожният им вик е умишлен. Когато бебето се нуждае от храна, нуждае се от промяна на пелена или просто е уморено, единственото, което може да направи, е да плаче за помощ.

Плачещото бебе цели да привлече вниманието на родителите. Особено това на майката! И ако се чудите как да спрете непрестанния му плач, то сега ние от jenata.blitz.bg ще ви дадем страхотен съвет. 

Помощта всъщност идва от педиатъра д-р Робърт Хамилтън, който работи в Санта Моника, Калифорния. Той е разработил метод, с който може да накара всички бебета да спрат да плачат. При това техниката му работи безотказно и то само след 30 секунди.


"Когато преглеждам детето в болницата или тук в кабинета, те често плачат. През годините успях наистина да усъвършенствам този начин, с който да спрем рева при децата”, споделя той.

А ето и как работи магическият му метод:

Лекарят вдига бебето и сгъва ръчичките му към в тялото му. Той държи бебето в дясната си ръка, а лявата е сложена на гръбчето му.

След това накланя бебето напред, под ъгъл от 45 градуса към пода. 

Започва и лекичко да поклаща бебчето в ритмичен такт.


И воала – това е всичко!

Отговорът на наука за този магически метод е доста прост. Тайната се крие в позицията на ръцете на бебето – тя е подобна на позата му, когато е било в майчината утроба. Тази „сгъната” позиция ги кара да се чувстват сигурни и затворени, както в утробата на майката преди раждането.

А движението напред-назад им напомня около утробните води, в който са „плували” преди раждането си.

Защо ъгъл от 45 градуса? Бебето прекарва ужасно много време на гърба си и вижда света от една гледна точка. Накланянето му леко напред променя света, който вижда.

"Това е почти като че ли бебето казва: „О, здравей свят. Това е ново. Харесва ми!”, отбелязва един учените, наблюдавали метода на педиатъра.

Моля, споделете това с приятелите и семейството си, както и дали методът работи при вашето бебче. / jenata.blitz.bg