Малкият Флетчър се разболя от варицела, която се превърна в смъртоносна болест

Малкият Флетчър се разболя от варицела, която се превърна в смъртоносна болест

Миналия месец бебето, което е само на годинка, прихванало заразното заболяване от една от по-големите си сестри

Лекари в британския град Бриджуотър откриха смъртоносна болест на бебе, заболяло от варицела, пише "Дейли Рекърд". 

Миналия месец малкият Флетчър Смит, който е само на годинка, прихванал заразното заболяване от една от по-големите си сестри. След няколко дни обаче майката на момчето забелязала, че главата му е отекла страшно много.

Притеснена, 32-годишната мама Кери завела бебчето си в болницата. Там лекарите му поставили диагнозата сепсис. Флетчър успял да се зарази през една от раничките по тялото си.

Медиците му направили няколко вливания на антибиотик и го изписали от болницата.

Майка засне спящото си бебе на 20-секундно ВИДЕО и спаси живота му

След няколко дни обаче бебето вдигнало температура и се наложило Кери отново да потърси лекарска помощ. Историята се повторила и специалистите открили, че детето има друга кръвна инфекция.

След многобройни анализи, които не успели да дадат точен отговор защо сепсисът се е появил отново, лекарите решили да изследват костния мозък на малкия пациент.

Така на 25 юли - три седмици, след като се разболял от варицела и два дни след първия си рожден ден, медиците поставили на Флетчър тежка диагноза.

Детето страдало от хронична миелолевкоза - агресивна форма на рак на кръвта, която се характеризира с намаляване на нивото на левкоцитите, което, от своя страна, води до понижаване на имунитета. 

"Когато разбрахме, че Флетчър има рак, бяхме като разбити. Чувствах, че някой ме е ударил в гърдите, беше ужасно", каза Кери.

Неродено момиченце спаси живота на майка си

След като лекарите поставили диагнозата, детенцето веднага е подложено на химиотерапия.

"Това ще бъде дълъг път за нас като семейство. Знаем, че идват по-лоши дни", добавя съкрушената жена.

"Дори не знаем как ще свърши всичко това. Има дни, когато той е щастлив, седи и играе и дори забравям какво се случва. След това обаче идват лошите.

Патриша мислеше, че има хранително натравяне, но истината бе повече от шокираща

Ефектите от рака започват да се проявяват. Коремчето и бузките му са подути, очите му са хлътнали и косата му започва да пада", разказва още 32-годишната жена.

В момента Флетчър се намира в специализирана детска болница. Малкият пациент е подложен на изследвания, за да бъде избра най-добрият метод за лечение. Очакванията са лечението му да продължи до седем месеца. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай