logo

Малкият Кейн едва не умря в страшни болни, защото лекарите си мислеха, че има … запек (СНИМКИ)

Малкият Кейн едва не умря в страшни болни, защото лекарите си мислеха, че има … запек (СНИМКИ)

Когато стане въпрос за кофти медицински диагнози или груби лекари всички си мислим,че подобно нещо може да се случи само в България. Оказа се, че това съвсем не е вярно. Доказателство за това е кошмарната история на 6-годишния Кейн Оутън и семейството му.

29-годишната му майка Карли разказа за кошмарните преживявания, през който преминали.

„Детето ми умираше пред мен. Гаснеше с всеки следващ ден, а лекарите ни казваха, че има запек и това е”, спомня си ужасената майка.

Семейството на Кейн първоначално го завели в местната лондонска болница, която се намира в квартал „Южен Тийнсийд”. „Беше с оплаквания, че го боли коремчето. Познавам детето си, той много търпи на болка, не е лигльо, който да хленчи. Личеше си, че нещо не му е наред. А лекарите ни казаха, че е просто задържане на газове и запек. И ни отпратиха у дома”, спомня си майката.

Няколко дни положението не само, че не се променило, ами и станало по-зле. Тогава те го завели в болницата на кралица Елизабет II в Гейтсхед - където получи същата диагноза.

„Дори не му направиха елементарни изследвания. Казаха ни да си ходим. Вечерта той вдигна страшна температура. Не спираше да плаче и да се тресе от болка. Очите му бяха подпухнали от сълзи и умора, а под тях имаше страшни черни кръгове от недоспиване. Детето ми умираше пред мен, а аз не можех да направя нищо, защото лекарите твърдяха, че е запек”, спомня си с ужас майката на Кейн.

Родителите му не издържали и директно го откарали в спешна помощ. Там медиците му направили изследвания и им казали директно да се върнат в кралската болница, където ще предупредят колегите си да го приемат.

„Щом отидохме и им показахме изследванията те онемяха. Оказа се, че има завишени показатели на бели кръвни телца, което се дължи на това, че от две седмици насам синът им има апендицит, който през цялото време не бе видях от нито един лекар. И не само това. Апендицитът се е спукал и е разнесъл страшна инфекция из цялото му тяло. Наложи се спешна операция, а след това още няколко, за да се овладее инфекцията”, разказва Карли.

За щастие цялата нелепа история има щастлив край. Днес Кейн е едно щастливо момченце, което е в предучилищна група, играе и спортува.

Все пак майка му и лекарите споделят: „Апендицитът е често срещано заболяване при младежи, които са на възраст между 10 и 20 години. Понякога медиците го бъркат с други болежки, но той може да бъде много опасен, ако не се хване на време или както е станало при малкия – да се спука. Правете си пълни изследвания, за да не съжалявате после”. / jenata.blitz.bg

Коментирай

Майката свинкя

Майката свинкя 25.10.2018 12:32

и тъпче детето си прасешки.. Лекарите мързеливи и нагли... Задължително се гледа за инфекция на левкоцити...По това се открифа инфекцията на сляпото черво....апендецит.. !!! Температура и болка задължават тест на левкоцитите ...за инфекция !!!!

Ментор

Ментор 26.10.2018 2:59

ТЪЪЪЪЪЪЪПИТЕ британски некадърници!!!! Да не им попаднеш в ръчичките. Дори едно теле взето от случаен обор, би поставило по-правилна диагноза и адекватно лечение от тях.