Майка разказа за смъртоносна опасност, която дебне всяко дете!

Майка разказа за смъртоносна опасност, която дебне всяко дете!

Майка на две деца и медицинска сестра реши да разкаже за една огромна смъртоносна опасност, която дебне всяко едно дете. Всички трябва да сме много внимателни, защото крайният резултат може да е фатален.

Преди дни от jenata.blitz.bg ви разказахме колко важно е да не изхвърляте падналите млечни зъбки на детето ви, защото те всъщност могат да спасят живота му. Днес обаче сме решили да ви разкрием какво нещо от ежедневието на повечето малчугани застрашава живота и съществуването му

Родителите се опитват максимално да бдят над децата си, но Карла Шоне е разкрила какво в никакъв случай не трябва да им даваме да консумират, докато са малки, за да не загубим най-хубавото нещо в живота си – а именно тях.

Захарта не е полезна за телата на децата. Майката на Тимати му дава сушени плодове вместо бонбони. Тя давала на децата си и сладкиши, които са строго съобразени с решима им. Давала им е понякога и близалки, но всичко това преди да е на косъм да загуби бебето си заради едни от така обичайните бонбони, които даваме на малчуганите.

„Никога не съм била толкова уплашена в живота си. Една близалка буквално удари детето ми в гърлото –тя се отчупи от пластмасовото телце и отиде в гърлото му. Устните му мигновено посиняха, а то едва дишаше. Благодарение на професионалните ми умения успях да се справя с бедствието. Успях да извадя парченцето близалка от гърлото й и си обещах – никога повече няма да давам такова нещо на дете”, споделя Карла.

Думите й веднага започнаха да се разпространяват като вирус и получиха хиляди споделяния в социалната мрежа. Повече от 17 000 души са оставили коментари под публикацията й и се оказа, че не само медицинската сестра се е сблъсквала с тази голяма опасност.

„Децата много се ядосват, че им се забранява да ядат такива неща. Но те наистина съм много опасни. Винаги съм се страхувала, че нещо такова може да се случи”, признава една от майките. Друга казва, че забранявана децата си не само бонбони, но дори и грозде, за да е сигурна, че няма да се случи най-лошото. Много от майките се страхуват, че детето им може да се задуши, докато хапва нещо в колата, когато родителницата му не бди така сериозно над него, а гледа в пътя. Какво ще стане, ако се стигне до най-фаталния развой, питат майките.

Всъщност бонбони и близалки са забранени за деца под три години. Някои производители дори упоменават на етикета, че под тази възраст не е уместно лакомството да бъде консумирано от деца. Всъщност ограничението е наложено, след като 2-годишно детенце се е задушило именно след като е глътнало близалка./jenata.blitz.bg

 

Коментирай