logo

Млад татко умили мрежата със СНИМКА на бебето си, но един мъж го попари с истината

Млад татко умили мрежата със СНИМКА на бебето си, но един мъж го попари с истината

Без  ентусиазъм и умиление, той решил да напише коментар под кадъра и с това спасил живота на пеленачето

Снимките на бебета, публикувани от техните родители в социалните мрежи, предизвикват най-различни емоции. Разбира се, такива кадри мигновено се сдобиват с куп лайкове и множество коментари от рода на "каква прелест", "колко сте красиви" и т.н.

Въпреки това не всички гледат на чуждите деца с подобно умиление. По правило такива хора просто не оставят коментари под подобни публикации, защото не искат да се сблъскат с негативната реакция на останалите потребители. 

Наскоро обаче имаше случай с човек, попаднал на снимка на новородено бебе в социалната мрежа. Без  ентусиазъм и умиление, той решил да напише коментар под кадъра и с това спасил живота на пеленачето. 

Ето какво точно се е случило!

Баща снима дъщеричката си и се вцепени от ужас, когато видя кадрите

На всички е известно, че мъжете са много по-чувствителни към дъщерите, отколкото към синовете си. Те са готови да се радват буквално на всяка дреболия - забавни мимики, усмивка, движението на мъничките пръстчета на бебето... И много често качват снимки с малките си момиченца в социалната мрежа.

Както правел и героят на тази история. След като изкъпал дъщеря си, той не се сдържал и й направил няколко снимки, които бързо качил във Фейсбук.  

Сред хората, видели и коментирали публикацията, бил и доктор педиатър.

Баща реши да снима дъщеричката си на люлката, дни по-късно разбра, че кадърът разкрива най-страшното

Този мъж не се трогнал от милите снимки, но бързо забелязал нещо много нередно, а именно първи признаци на жълтеница.  

Лекарят се постарал коментарът му да бъде деликатен, без да твърди, че бебето е болно. Той изразил мнението си под формата на водещи въпроси и подчертал, че не е изключено и да греши, защото цялата снимка била в жълто-кафяви отенъци.  

Майка забеляза нещо нередно в позата на бебето си и с една СНИМКА спаси живота му

Младият баща не се ядосал на потребителя и неговото мнение. Въздържал се от обидни коментари и решил да се вслуша в мнението му и да заведе детето на преглед. Там специалистът открил всички признаци на заболяването и незабавно предписал подходящото лечение.

Този случай не само показва как една импулсивна постъпка може да повлияе на нечий живот, но е и убедително доказателство, че не е нужно да криете малките си деца от страх, че могат да бъдат урочасани.

Майка засне спящото си бебе на 20-секундно ВИДЕО и спаси живота му

И не трябва да се страхувате да изразите собственото си мнение, дори ако то е коренно различно от публичното и може да не се хареса на някого. Разбира се, това трябва да се прави, само когато наистина има какво да се каже! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай