logo

Намазаха бебе с детско кремче и се случи нещо ужасяващо СНИМКИ

Намазаха бебе с детско кремче и се случи нещо ужасяващо СНИМКИ

Родителите на малкото момченце били потресени от станалото

Родители от Китай на малко момченце преминаха през истински ужас. Дълго време бебчето им страдало от суха кожа. Като повечето загрижени майки и бащи те решили да намажат детенцето си с крем, за да овлажнят кожата му.

В продължение на два месеца те всекидневно мазали детенцето си с крема, за да овлажнят кожата му.

Изведнъж лицето на детето обаче започнало да се подува. Не само това. Притеснените родители забелязали, че по кожата на лицето на бебчето им започва да избива сериозно окосмяване.

Те се консултирали с лекар, но докато чакали резултатите от изследванията на детето ситуацията се усложнила и се наложило малчуганът да бъде приет в болница.

В лечебното заведение имало десетки други бебета със същите проблеми – подуто лице и необяснимо окосмяване по него.

Именно в болницата лекарите достигнали до зловещи заключения.

Първоначално лекарите пратили проби от майчината кърма, защото това било единствената храна, която бебето приемало.

Докато чакали резултатите обаче детето се влошило и било прието в болница. Там на него, а и на другите деца с подобни притеснителни симптоми, им били направили редица изследвания.

В един момент лекарите установили, че между всичките деца има нещо общо. Всички те били мазани в последните месеци с един конкретен крем. Овлажнителят, който всички рдители използвали за децата си бил китайският антибактериален крем Yifulin.

Оказало се, че кремът съдържа клобетазол пропионат. Именно това активно вещество при продължителна употреба е причина за такава реакция на организма. 

Лекарите посъветваха родителите да се отърват от мехлема. Скоро след това състоянието на засегнатите бебета скоро се нормализира.

Министерството на здравеопазването скоро принуди компанията-виновник да изтегли продукта от пазара, тъй като се оказал опасен. По предварителни данни препоръчителната доза за деца е била много по-висока от допустимата норма. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!