logo

Откритие: В този месец се раждат най-интелигентните деца!

Откритие: В този месец се раждат най-интелигентните деца!

Всички родители искат детето им да расте интелигентно, здраво и успешно. Майки и татковци с надежда гледат из прогнозите на различни астролози, за да разберат бъдещето на рожбата си. 

С годините много от тях откриват потвърждения на прогнозите, гледайки как детето им расте и настина е точно такова, каквото са си мечтали да бъде.

Учените установиха, че най-здравите и умни деца се раждат през един определен месец на годината. Всичко това е доказано от 7 прости научни факта. Става въпрос за месец септември.

Ето и фактите:

Децата от септември са по-добри ученици
Учени от Харвардския университет (САЩ) наблюдаваха умственото развитие на повече от един милион деца на възраст от 6 до 15 години. 

Оказва се, че родените през септември деца са най-добрите в училище, а родените през август, напротив, получават най-лошите оценки.

От астрологическа гледна точка децата от септември са Дева и Везни (започващи от 24 септември). Девите са много послушни и подредени. Везните пък от малки гледат да балансират с много дини под мишница и опитват да учат и работят едновременно.

По-уверени
В допълнение към доброто представяне, децата, родени през септември, са по-уверени в себе си, често посещават университета и по-рядко получават дисциплинарно наказание. 

Имат по-малко проблеми със закона
Проучването също така показа, че децата, родени през септември, са по-малко склонни да влязат в лоша компания или да извършат престъпление. Всички тези майки, чиито деца са родени през този месец, без съмнение ще бъдат щастливи от децата си.

Децата от септември са добри атлети
Изследователите от университет във Великобритания установиха, че децата, родени през есента, са по-добри спортисти. Те могат да се движат и скочат с 10% по-добре от други. Може би това се дължи на факта, че майките им, по време на бременността, са получавали достатъчно витамин D.

Децата, родени през септември, обикновено са по-високи.
Изследване в Бристол, Великобритания, показва, че децата, родени в началото на есента, са малко по-високи от тези, родени през зимата и пролетта.

Учените обясняват това с факта, че майките им могат да се насладят на слънцето през последния триместър на бременността, а тялото им произвежда повече витамин D. Това помага на костите на бебето да се развиват по-добре.

По-малък риск от заболявания
Учени от университета в Принстън (САЩ) твърдят, че има връзка между месеца на раждане и болестите, които грозят даден индивид. 

Например, тези, които са родени през март, най-често страдат от сърдечни проблеми. Хората, родени през юли и октомври, са изложени на най-голям риск от развитие на астма. Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието заплашва хората, родени през ноември. Децата, родени през септември, много рядко страдат от някое от тези заболявания.

Септемврийските деца са по-щастливи
Всички деца са щастливи, ако чувстват любов и безопасност, но есенните бебета са по-радостни. Въпреки че мнозина не вярват в астрологията, родените през средата на септември до октомври, под знака на Везни, обикновено са по-щастливи от други.
Защо се случва това?

Развитието на детето в рамките на матката се влияе от количеството слънчева светлина и хранителни вещества, които получава майка му. Жените, които са родили през есента, през последните месеци на бременността са получавали много слънце и са хапвали свежи плодове и зеленчуци, което позволява да се натрупат много витамини в кърмата./jenata.blitz.bg

Коментирай

пълни глупости

пълни глупости 23.09.2018 13:55

Познавам няколко индивида, родени през септември - някои от тях састрашно тъпи, а други се мислят за умни.

МАМА СЪНИ

МАМА СЪНИ 23.09.2018 18:42

Подкрепям предишния коментар. Това са пълни глупости.Аз също познавам родени през септември, които едва се справят с материала в училище. БЛИЦ , ако държите на авторитета на сайта не публикувайте неща, които освен да будят смях и недоумение, нищо друго не постигат.

....+

....+ 23.09.2018 19:02

През октомври се раждат най- интелигентни и проницателни хора, объркали сте месеца.

ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ ПУТКА

ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ ПУТКА 24.09.2018 12:55

На децата родени в този месец, включително и на мангалите, циганите и турчолята от балканите им връчват с акта за раждане и диплома за висше образование.

atila

atila 24.09.2018 19:15

Пълни глупости!!!!!!!!!!!!!!!