Полезно! Как да изберем правилната пелена

Полезно! Как да изберем правилната пелена

Кожата е един от основните източници на информация за света и най-големият сетивен орган. Реакцията на допир се появява по време на 8-та седмица при развитието на плода.

Това се случва по-рано от развитието на миризмата, вкуса, слуха и зрението. Точно затова е важно да се обърне специално внимание на избора на пелена за вашето бебе.

Новороденото се различава съществено от бебе на 1 година по размерите и активността си. Експерти от водеща фирма за памперси групират малчуганите в 5 групи: бебета (от 0 до 5 месеца), любознателни откриватели (от 6 до 11 месеца), изследователи (от 12 до 17 месеца), бързо учащи (18-23 месеца) и деца (24+ месеца)

Новороденото лежи до петия месец, а след това започва да седи, пълзи и да се движи по-активно из дома. Експерти препоръчват първоначално да се използват 7-8 памперса дневно, а след половин месец броят им да се намали до 5-6. Хубаво е преди да се запасите с повече пелени, да видите първо как реагира бебето на тях.

Принципно зачервяването на кожата от памперса може да е провокирано от продължителната влага или от триенето. Проучванията показват, че около една четвърт от всички малки деца имат обрив от пелени през първите 4 седмици от живота си.

Препоръчва се по-честа смяна на памперса и използването на качествени пелени, редовно миене, използване на мокри кърпички за внимателно почистване на кожата.

Различните марки предлагат специални по-меки пелени за новородени, които е добре да използвате в началото. Те не само перфектно абсорбират, но и оставят кожата суха и предпазват от раздразнения./jenata.blitz.bg

Коментирай