Прав ли беше студент, който  разкритикува майка, кърмеща бебето си в ресторант

Прав ли беше студент, който разкритикува майка, кърмеща бебето си в ресторант

Оказа се, че има доста сериозен обрат в създалата се (за някои неприятна) ситуация

Напоследък зачестиха критиките към кърмачките на обществени места. Студентът от Филипините Джонас Туасон също качил във "Фейсбук" снимка, на която жена кърми бебето си в заведение за обществено хранене. Снимката надписал "Жени, не правете това!".

Естествено потребители в мрежата веднага се нахвърлили на студента с критики, че поведението му е некултурно и нецивилизовано. Скоро обаче истерията утихнала и хейтърите гузно си замълчали.

Защо е настъпил този обрат в общественото мнение и прав ли е бил Джонас?

"Жени, не правете това! Това, което е нормално у дома, където никой не те вижда, е абсолютно недопустимо в обществените места, особено там, където хората се хранят. Не зная какво чувствате вие, но на мен лично ми е неприятно да гледам това. Вие може да застанете на страната на жената, но аз ще продължа да отстоявам мнението си. Недопустимо е такова поведение в обществото, сякаш сте си у дома и никой на никого не пречи. Умолявам ви, никога не слагайте на масата джапанките си. Това е ужасно!", гласи написаното от Джонас Туасон.Да, разбира се, студентът бил недоволен именно от джапанките върху масата, което е скандално нарушение на всички здравни и хигиенни норми. Но потребителите в мрежата се възмутили по съвсем друг повод. Без да прочетат до края поста на Джонас едни от тях започнали да критикуват майката, че си кърми детето в ресторант, други пък оплювали студента, че си е позволил да прави забележки на младата майка. Никой от тях не обърнал внимание на лежащите върху масата джапанки.

Постът на Джонас бързо станал вирусен и събрал за броени дни над 200 000 лайка Със своята снимка, той доказал, че потребителите в мрежата трябва да прочитат внимателно всичко до края, преди да седнат и да пишат гадни коментари, нямащи нищо общо с онова, за което става дума. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!