Сензационно откритие за децата, оценките им и парите на семейството, в което растат

Сензационно откритие за децата, оценките им и парите на семейството, в което растат

Има много пряка връзка между финансите на едно домакинство и представянето на отрочето им в учебните занятия

Когато детето започне своя обучителен процес (в детската градина, а после и в училището, че и в университета по-късно) всеки родител се стреми да му помогне в това да научи нови неща. Разбира се не всички можем да отделим много време, за да помогнем на отрочетата си.

Но едно е факт – няма родител, който да не иска детето му да се справя с учебния процес и да иска да има високи оценки! Звучи правдоподобно, нали? 

Невролог: Ако детето пише грозно, то веднага направете това!

Е, да, но май нещата не стоят точно така! Наскоро се появи проучване на учени от Оксфордската академична енциклопедия.

Те откриха невероятна връзка между това как едно дете се справя с учебния процес, оценките, които изкарва, и… социалния статус на семейството.

Оказа се, че децата, които растат в по-дебни семейства и другите, които са отглеждани в по-богати семейства, имат различни оценки и причината за това е доста логична.

Степента на участие на родителите в образователния процес на детето зависи от социалния статус на семейството. До този извод стигнаха учените по време на изследване, резултатите от което бяха публикувани в Оксфордската академична енциклопедия.

Общо в научния експеримент са участвали около 1000 деца. Всички са учили по различен начин в училище и са както от бедни, така и от po-богати семейства.

US учени сензационно: Майките с тази кръвна група раждат генийчета!

След като разговарят с участниците в изследването и изучават попълнените от тях въпросници, учените стигат до следното заключение: семейният статус влияе върху отношението на родителите към слабите оценки на детето им. 

Според статистиката родителите в семейства с ниски доходи проявяват еднакъв интерес както към шестиците и по-ниските оценки на детето.

Но бащите и майките от богати семейства се опитват по всякакъв начин да помогнат на детето да усвои учебната програма, ако самото то не успее. В този случай те проявяват повече внимание към детето, пишат домашни с него, мотивират го и го подкрепят по всякакъв начин. Всичко това от своя страна води до укрепване на отношенията между членовете на семейството. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай