logo

Шопинг гид: С дете в магазина - мисията вече е възможна, нужно е само да следвате тези прости стъпки!

Шопинг гид: С дете в магазина - мисията вече е възможна, нужно е само да следвате тези прости стъпки!

Трябва да отидете до магазина, а няма на кого да оставите детето? Със сигурност всяка майка е изпадала в подобна ситуация.

След като с ужас установи, че няма кой да й помогне нито с пазаруването, нито с детето, тя решава да тръгне с наследника си. 

Пазаруването с малко дете може да бъде истински ад за неподготвените майки. Но с тези съвети то ще ви се стори като детска игра! 

Някога хората отстъпваха реда си на майки с малки деца. Това време, за жалост, отдавна си отиде. Затова е нужно отрано да обмислите как да организирате ходенето си до магазина. 

Елементарни правила, които много майки забравят: когато влезете в магазина, задължително свалете шапката на детето и разкопчайте якето му. Жегата и задухът са най-добрите приятели на истерията. 

Избягвайте да посещавате хипермаркетите в час пик. Тълпата само ще засили стреса и при вас, и при наследника ви!

Гледайте ходенето до магазина да не нарушава режима на детето. Ако сте влезли веднага след разходка, когато малчуганът е изморен, възбуден и гладен, ярките витрини и шумните хора ще станат сериозно изпитание за нервната му система. А ако е сит и отпочинал, вероятността да се размрънка докато пазарувате е много малка. 

Как да се справите с детската истерия

Действайте по план. За да си спестите 80-ата обиколка в магазина в търсене на нещо към чая, си направете списък още вкъщи. 

Ако детето е малко по-голямо, може да включите и него към процеса. Накарайте го да види дали не сте пропуснала нещо в списъка. Наследникът ви също може да помага в изготвянето на списъка, нищо че не може да пише. Накарайте го да нарисува продуктите, които трябва да се купят. А в магазина му дайте да носи листчето. 

"Какъв помощник си имам!" -  това са думи, които гали ушите на всяко дете. Накарайте малчугана да ви донесе някой от нужните продукти. 

Избягвайте дълги разговори с познати и гледайте да не се задържате много в хипемаркета, защото на детето ще му стане скучно. 

Въпреки че времето на безкрайните опашки и дългото чакане пред касата отмина, има ситуации, в които се налага да потърпиш, преди да ти дойде реда. В такива случаи на помощ идват тефтерчетата и цветните моливи, нова играчка или добре забравена стара, малка книжка или мобилно устройство. Ако обаче нямате под ръка нищо от изброеното, си спомнете, че всички деца обичат да играят.

Ето и няколко идеи, с които ще отвлечете вниманието му, докато ви дойде редът: може да поиграете на "ку-ку" или познай в коя ръка съм скрила топчето, или познай какво имам в джоба...

Ако детето е по-голямо, може да поиграете на камък, ножица, хартия; да си измисляте приказки, а защо не на мълчанка. 

Тези малки забавления ще съкратят значително времето за чакане и ще ви накарат да получите удоволствие от общуването. /jenata.blitz.bg

 

 

 

 

Коментирай