logo

Скандални разкрития около бременността на Меган! Маркъл ще ражда с… (СНИМКИ)

Скандални разкрития около бременността на Меган! Маркъл ще ражда с… (СНИМКИ)

37-годишната Меган Маркъл и 34-годишният британски принц Хари, които от няколко дни са на официално посещение в Бристол, сега се готвят активно за раждането на първото си дете. То трябва да се роди тази пролет. 

Неотдавна обаче от jenata.blitz.bg ви разкрихме какъв плашещ детайл около бременността си сподели самата бивша холивудска актриса.

Малко след това ви показахме по какъв нелеп начин Маркъл иска да направи детето си джендърче.

Сега обаче близък до кралското семейство издаде друго скандално разкритие, свързано с бременността на актрисата раждането, което й предстои.

Първоначално се разбра, че Маркъл ще ражда в болницата Frimley Park. 

Сега обаче стана ясно, че няколко месеца преди дългоочакваното събитие, тя е започна да се обучава с Дула (Doula). Това е професионален асистент, който осигурява непрекъсната физическа и емоционална подкрепа на майките преди, по време и след раждането. (А на края на статията ще видите много подробно описание на това какво трябва да прави и какво не трябва да прави въпросната Дула с родилката).

Напоследък Мегън е посещавала Дула редовно в имение в Оксфордшир, а сега и в двореца Кенсигтън.

„Меган иска да се отпусне и да се съсредоточи върху положителната енергия по време на раждането. Тя вярва, че може да го направи и Дула й помага в това”, каза източник, близък до кралското семейство.

Известно е, че принц Хари също е развълнуван от предстоящото допълнение към семейството и прави всичко възможно, за да се почувства бъдещата майка комфортно. Така че сега се извършва ремонт в отделната резиденция на кралската двойка във Frogmore House в Уиндзор - Меган и Хари планират да се преместят там преди раждането на бебето.

От jenata.blitz.bg ви припомняме, че бъдещият им дом е като схлупена къщурка, приличаща на български имот сред полето.

Според един вътрешен човек херцогът и херцогинята на Съсекс искат да украсят къщата в приглушени тонове, да я обзаведат с много мека мебел и уникални интериорни елементи от цял свят.

Майката на Меган - 62-годишната Дория Рагланд, която ще помогне на дъщеря си да се грижи за бебето си, също ще живее в тази селска къща. Трябва да се отбележи, че в имението специално за Дория ще бъде отделено цялото крило - така че тя да се чувства възможно най-комфортно.

А сега да се върнем към мистичната Дула (Doula). Самата дума "дула" произлиза от гръцки и в буквален превод означава прислужница, помощница при раждането.

Ролята на такъв тип помощница е била особено важна по времето, когато жените са раждали вкъщи, без квалифицирана медицинска помощ. Знанията си дулите са предавали една на друга, а по нашите земи дулите са били всъщност бабите. Не случайно се празнува Бабинден.

В сегашни дни обаче дулата не бива да се бърка с акушерка.

Тя не е медицинско лице, а доверен човек, който да ви помага по време на раждането като ви разтрива кръста и стъпалата, поднася до устните ви намокрена с вода марля и ви помага да регулирате дишането.

Истинската дула никога няма да взима важни решения вместо вас или да ви съветва за такива. Тя трябва само да улеснява процеса и да намаля стреса, не да решава вместо вас. Вие, партньорът ви и вашият лекар сте хората, които определят какво ще е раждането, ще се ползва ли упойка и ако да - каква ще е тя, както и всичко останало.

Основната задача на дулата е да се сближи с бъдещата майка, да опознае характера й - какво я радва, какво я ядосва и какво безпокой, да узнае как е запланувано раждането и да направи всичко възможно, за да улесни бременността.

Дулата не бива да налага нов начин на живот на бременната, да повлиява на решенията й или да налага своето мнение. Дулата трябва да се превърне в най-добрата приятелка на жената и да изслушва всичките й страхове, очаквания и надежди.

По време на раждането дулата трябва да е плътно до родилката, за да улесни процеса, да й помогне да се справи с болката чрез масажи и да намали стреса като я успокоява.

По време на дълги раждания, дулата е особено полезна, за да дава кураж на изтощената майка и да не допуска всяването на паника.

В никакъв случай не трябва родителите или лекарите да живеят в заблудата, че дула е медицинско лице. Тя е напълно пасивна към процеса на раждане, а вниманието й е съсредоточено само върху майката и начинът, по който може да й се помогне немедицински.

След като бебето вече е на бял свят, работата на дулата продължава още малко. Тя помага на майката да отпочине, да оправи тоалета си в деня на изписването. Освен всичко дула държи връзка с роднините и може да ги осведомява какво се случва в родилната зала, но само ако бременната няма нужда от нея в този момент. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дула

Дула 03.02.2019 13:29

Ох леле....Мазна циганка - а те раждат бързо и лесно като улични мастии. Но на тая и клитора й трябва разтриват преди по време на и след ражането... Да не говорим че "коремът" й е от дунапрен.....

Отврат

Отврат 03.02.2019 13:32

Пази боже сляпо да прогледа.....!

истина

истина 03.02.2019 14:27

От простотия към простотия - тя го може.Голяма показност, голяма лигла!

taka e

taka e 03.02.2019 17:50

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz

ВУДУ

ВУДУ 04.02.2019 13:16

АБСОЛЮТНО Е ВЯРНО.ЧЕ ТАЗИ ЧЕРНАТА Е НАПРАВИЛА МАГИЯ ВУДУ НА ПРИНЦА! ГРОЗНА ЖЕНА,НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ИМА ТАКЪВ ХУБАВ МЪЖ!

Лили

Лили 05.02.2019 10:30

Нашло,та зашло! Поредните простотии на Маркъл!