logo

Тези 5 обичайни неща могат да ви направят безплодни!

Тези 5 обичайни неща могат да ви направят безплодни!

Ниската раждаемост може да е резултат от различни неща, включително генетика, последици от заболявания, лоша околна среда  и т.н. Но, за съжаление, способността ни да зачеваме и да родим здраво дете, може да се повлияе и от най-обикновени неща - такива, които използваме всеки ден. Проверете дали държите такива в близост и се отървете от тях възможно най-скоро!

Аксесоари за тоалетна

Пастата за зъби, шампоаните и дори сапуните могат да бъдат най-лошите ви врагове, в случай, че са съставени от триклозан. Това вещество влияе отрицателно върху работата на ендокринната система и може да наруши хормоналния фон - което от своя страна може да причини големи затруднения при зачеването. Внимателно проучете състава на всички козметични продукти, които използвате! 

Газирани напитки

Неотдавнашно проучване в Дания потвърди отрицателния ефект от газирани напитки върху броя на сперматозоидите. В допълнение, кофеинът и захарта, които често се намират в напитките, също оказват неблагоприятно влияние върху женската плодовитост.

Алкохол

Проучване на учени от Харвард показва, че жените, които пият една чаша алкохол дневно, увеличават риска от безплодие с 50%. Проблемът е, че тялото е постоянно заето обработка на алкохол и не може да се справи с нормализирането на хормоналните нива, което пък води до безплодие или проблеми със зачеването.

Лаптоп

Мъжете, които предпочитат да работят поставили лаптопа на бедрата си, са изложени на риск: постоянното "прегряване" може да намали качеството на спермата и в крайна сметка да доведе до безплодие. Лаптопите трябва да бъдат само на масата!

Лакове и бои

Боите, лаковете, разтворителите и средствата за отстраняване на петна, могат да повлияят неблагоприятно върху хормоналния баланс и ендокринната система при жените, както и върху качеството на сперматозоидите./jenata/blitz.bg

Коментирай