logo

Това е най-добрата поза за зачеване на бебе!

Това е най-добрата поза за зачеване на бебе!

Някои експерти смятат, че позициите в секса се превръщат в решаващ фактор за забременяването. Лекарите препоръчват да се придържаме към онези пози, в които мъжкият сексуален орган прониква във вагината колкото е възможно по-дълбоко.

Така сперматозоидите преминават директно в областта на шийката на матката, откъдето продължават пътя си. Сега ще ви разкрием кои са най-добрите пози за зачеване на бебе.

За да се случи това, най-добре е мъжът да е зад гърба ви.

По този начин спермата не се връща обратно. При позиция, в която жената е отгоре, се намалява възможността за зачеване на дете. Също така лекарите препоръчват да се откаже от употребата на различни лубриканти и смазочни масла, за да се запази колкото е възможно по-естественото полово сношение, както и да се откажете от приемането на орални контрацептиви.

Интересен факт е, че от древни времена най-доброто време за продължаване на рода е есента. След натоварен летен период и работа в полето, събирането на реколтата, жената има възможност да се възстанови и почива, така че тялото и е готово да зачене и да носи дете. Между другото, връхът на раждаемостта почти винаги пада върху летните месеци, в наше време това не е изключение./jenata.blitz.bg